Konkurs za Školu tranzicione pravde




Konkurs za Školu tranzicione pravde

Centar za građansko obrazovanje (CGO) ovim putem želi da Vas obavijesti o raspisanom Konkursu za polaznike/ce Škole tranzicione pravde.

Škola tranzicione pravde namijenjena je mladim ljudima, od 18 do 35 godina, koji žele saznati više o konceptu tranzicione pravde, kulturi sjećanja, ratovima 90ih, ratni zločinima i stradanjima na prostoru bivše SFRJ i Crne Gore, ali i kasnije doprinijeti procesu suočavanja sa prošlošću, kao jednom od temelja demokratizacije i evropeizacije crnogorskog društva.

Škola tranzicione pravde kroz tri modula i sveobuhvatan program predavanja, radionica, debata, projekcija filmova, posjeta mjestima sjećanja ili stradanja i institucijama, omogućava učesnicima/ama sticanje dragocjenih i potrebnih znanja koja još uvijek nisu dio formalnog obrazovnog sistema.

Sesije u okviru prvog modula biće održane tokom četvorodnevnog programa, dok će drugi modul činiti trodnevna studijska posjeta i obilazak mjesta stradanja na sjeveru i jugu Crne Gore. U okviru trećeg modula biće organizovana posjeta institucijama i sastanak sa njihovim predstavnicima, a tom prilikom biće organizovana i svečana dodjela diploma učesnicima/cama koji uspješno završe program.

Škola se organizuje u okviru projekta Tranziciona pravda za pomirenje – obrazovanje za budućnost i besplatna je za sve odabrane učesnike. Ovu aktivnost omogućava regionalni projekat Podrška EU izgradnji povjerenja na Zapadnom Balkanu, koji finansira Evropska unija (EU) i sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Prijave (CV sa kontakt podacima i kratko motivaciono pismo) se šalju najkasnije do 9. februara 2024. godine do 17h, elektronskom poštom na info@cgo-cce-org, sa naznakom Prijava – Škola tranzicione pravde – IME PREZIME.

Svi detalji ovog konkursa nalaze se na sljedećem linku.

Za sva dodatna pitanja, budite slobodni da nam se obratite na mail info@cgo-cce.org ili na broj telefona 020 228 479.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.