Pravni fakultet i UNHCR u Sporazumu o saradnji uključili i projekat Sergio Vieira de Mello Chairs




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pravni fakultet i UNHCR potpisali su izmjene Sporazuma o saradnji koji uključuje projekat Sergio Vieira de Mello Chairs , time potvrđujući zajedničku posvećenost i saradnju u istraživanju, podučavanju i podršci raseljenim licima.

Dekanka Pravnog fakulteta, prof.dr Aneta Spaić i predstavnik UNHCR -a, Jean-Yves Bouchardy  ukazuju na odličnu saradnju dvije institucije, prilikom organizacije pravnih klinika o pravu izbjeglica još od 2007. godine, koji je pohađalo preko 500 studenata Pravnog fakulteta.

Projekat Sergio Viera de Mello će otvoriti niz novih mogućnosti za zajedničke projekte i aktivnosti za dobrobit kako crnogorskih studenata, tako i prisilno raseljenog stanovništva u Crnoj Gori.

Napomena: Kancelarija Visokog komesara za izbjeglice (UNHCR) je 2003. godine započela program izgradnje akademskih kapaciteta za obuku univerzitetskih profesora i studenata u oblastima međunarodnog humanitarnog prava, ljudskih prava i prava izbjeglica u Latinskoj Americi. Projekat je dobio ime u čast Sergija Vieire de Mella, iz Brazila, koji je preminuo u Iraku 2003. godine nakon što je veliki dio svoje profesionalne karijere posvetio radu sa izbjeglicama u UNHCR-u. Do sada se više od 40 univerziteta širom svijeta pridružilo mreži Sergio Vieira de Mello.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.