Najbolja studentkinja Pravnog fakulteta UCG zastupa mlade Crne Gore na regionalnom nivou




Najbolja studentkinja Pravnog fakulteta UCG zastupa mlade Crne Gore na regionalnom nivou

Najbolja studentkinja Pravnog fakulteta UCG za studijsku godinu 2019/20. godinu, Andrea Mićanović, odabrana je za predstavnicu mladih Crne Gore u Upravnom odboru Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO).

Andrea kaže da je svoj dosadašnji angažman u oblasti omladinske politike, u najvećoj mjeri posvetila direktnom radu sa mladima u Crnoj Gori i regionu.

"Prijavila sam se za ovu poziciju jer čvrsto vjerujem da će članstvo u Upravnom odboru RYCO predstavljati korak naprijed na tom polju i omogućiti mi da institucionalnije i još konkretnije doprinosim uspostavljanju regionalne saradnje mladih. Vjerujem da je upravo regionalna saradnja mladih najbolji način za prevazilaženje prepreka koje su nastale u prošlosti i preduslov za napredak i kvalitetnu budućnost Zapadnog Balkana", rekla je ona.

RYCO je rezultat Berlinskog procesa, uspostavljen 4. jula 2015. godine na Samitu lidera Zapadnog Balkana u Parizu, koji ima za cilj povezivanje i pružanje podrške mladim ljudima iz cijelog regiona, kao i razvoj uzajamnog povjerenja i prijateljstva među istim.

Povezane vijesti: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1263/objava/59182-andrea-micanovic-najbolji-student-pravnog-fakulteta-za-studijsku-2019-20-godinu

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.