Konkurs za najbolji esej na temu "Sloboda izražavanja vs. politička korektnost"




Studentsko vijeće Pravnog fakulteta, povodom predstojećeg Međunarodnog dana studenata koji se obilježava 17. novembra, raspisuje Konkurs za najbolji esej na temu "Sloboda izražavanja vs. politička korektnost".
 
Radovi treba da se ogledaju u kritičkom promišljanju položaja slobode izražavanja u savremenom društvu, procesa njenog ostvarivanja, kao i njenog odnosa sa oponentima poput govora mržnje, cenzure i različitih oblika sputavanja ili ograničavanja slobode izražavanja, uz poseban osvrt i akcenat na političku korektnost.
 
Poželjno je da se u radovima sagleda dalji razvoj slobode izražavanja u demokratskom društvu, ali i uticaj koji će to ostvariti na čovjeka i društvene odnose.
 
Autori koji u radu iskažu poseban misaoni i kreativni napor, uz jasne elemente originalnosti i argumentacije, biće bliže mogućnosti da osvoje vrijedne nagrade, o kojima će odlučivati tročlana komisija, i to:
 
- Prvu nagradu u iznosu od 200 eura
- Drugu nagradu u iznosu od 100 eura
- Treću nagradu u iznosu od 50 eura
 
Članovi komisije: 
-dekanka prof dr Aneta Spaić
-prof dr Marko Dokić
-doc. dr Petar Šturanović
 
Tehnički uslovi koje esej treba da zadovoljava:
- Da ima najmanje 700, a najviše 1200 riječi
- Font Times New Roman 12
- Prored 1,15
 
Radovi se šalju:
- do 15. novembra
- u PDF formatu
- na email adresu: studentskovijecepf@gmail.com
 
Uz prijavu (ime i prezime, broj telefona), potrebno je priložiti esej i potvrdu o studiranju. Neophodno je da autori budu studenti Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore (svi nivoi studija).
 
Predstavljanje najboljih esejista i njihovih radova biće upriličeno na događaju povodom Međunarodnog dana studenata, na Pravnom fakultetu, 17. novembra.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.