Elektrotehnički fakultet, 26.02.2021

Počela obuka druge generacije studenata StartUp akademije Rise-TDruga generacija StartUp akademije pod nazivom Rise-T, koju organizuje  Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore u saradnji sa kompanijom Amplitudo, zvanično je počela sa radom juče, 25. februara 2021. godine.

I ove godine, Akakademiju će pohađati šest timova, odnosno 24 studenta Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta, a za njihovu obuku i usmjeravanje na putu do realizacije konačnih ideja i prezentacije zaduženi su eminentni mentori.  Nakon obuke, finalno takmičenje studenata će biti održano početkom juna.

Koordinatorka Akademije prof. dr Vesna Popović-Bugarin kazala je da je prvi radni sastanak organizatora, timova i mentora održan onlajn, s obzirom na cjelokupnu epidemiološku situaciju. 

"Samo učešće na Akademiji je veliki korak za studente kojim pokazuju svoju hrabrost i spremnost da zakorače u nepoznato i usvajaju nova znanja koja prevazilaze granice klasičnog akademskog obrazovanja. S druge strane, studentima je obećano neprocijenjivo iskustvo direktne saradnje sa profesionalcima koji su spremni da im prenesu svoje dugogodišnje iskustvo", istakla je Popović-Bugarin

Nakon predstavljanja koncepta akademije, timova i mentora, studenti su kroz prezentaciju jednog od mentora dr Đura Stojanovića imali priliku da nauče kako treba da izgleda krajnja prezentacije njihove ideje, na šta je posebno potrebno obratiti pažnju, te kakve ideje imaju najveći potencijal. Đuro Stojanović je poručio studentima da ne treba da razmišljaju ograničeni prostorom Crne Gore i da rješavaju samo lokalne probleme, već da idu ka idejama koje imaju globanu primjenu i široko tržište.

Mentori koje će obučavati studente tokom Akademije su:  Ljubo Knežević, glavni inženjer za mrežne analize u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu CGES i predsjednik savjeta Agencije za investicije Crne Gore, Đuro Stojanović, koosnivač Uhura Solutions, UK-based AI fintech startup, Nenad Novović, direktor kompanije AmplitudoSaša Leković, izvršni direktor za tehniku Telenora za Srbiju i Crnu Goru, Branko Mitrović, generalni direktor Telenora Crne Gore, Jasna Pejović, direktorica kompanije DigitalBee i suosnivač startup-a Flourish.

Sa timovima će raditi i komentori koji će ih obučavati kroz tematske module: Sava Laketić, direktor PWC za Crnu Goru, Darko Ivanović, osnivač The Badger Crew i ekspert za komunikacije, Aleksandar Janičić, projekt menadžer u Tehnopolisu, Boris Banjac, Product Owner Lead u Amplitudu

 

Broj posjeta : 705