Elektrotehnički fakultet

Infinite Loop Hackaton: Najbolju nadogradnju igrice PACMAN realizovali studenti Elektrotehničkog fakulteta UCG
Tim studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore osvojio je prvo mjesto na  takmičenju u programiranju Infinite Loop Hackaton, u organizaciji EESTEC LC Podgorica, na kojem je 10. aprila, u zgradi Fakulteta, učestvovalo sedam timova sa svih crnogorskih univerziteta.  Studenti ETF-a osvojili su i drugo mjesto i specijalnu nagradu, dok je treća nagrada pripala studentima Prirodno-matematičkog fakulteta.  

Ovogodišnja tema takmičenja bila je nadogradnja igrice PACMAN, pri čemu je korišćen programski jezik Python. Studenti su imali osam sati da nadograde svoj kod za igricu. Njihovu prezentaciju i uvid u kodove igrice, ocijenila je stručna komisija u kojoj su bili: prof. dr Vesna Popović-Bugarin i dr Miloš Brajović.

U pobjedničkom timu bili su: Blažo Tadić, Vasilije Doklesić i Nikola Jontes.  Drugo mjesto zauzela je ekipa Classe, u čijem sastavu su Anja Stamatović, Hazir Nurković i Emir Kardović.

Trećeplasirana ekipa  sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore je ekipa D++ koju su činili studenti Aleksandar Asanovski, Ognjen Barović i Matija Šuković.

Specijalnu nagradu stručne komisije dobili su studenti sa prve godine, Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore: Adam Zverotić, Mihailo Damjanović i Predrag Budrak.

EESTEC (Electrical Engineering STudents' European assoCiation) je nepolitička, nevladina i neprofitna organizacija, koju su formirali studenti elektrotehnike za studente elektrotehnike širom Evrope. Glavna ideja EESTEC-a je da promoviše i stvara internacionalne kontakte, razmjenu ideja, kao i da omogući studentima sticanje stručnih znanja iz oblasti elektrotehnike.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/najbolju-nadogradnju-igrice-pacman-realizovali-studenti-elektrotehnickog-fakulteta-ucg

 

Broj posjeta : 410