Infinite Loop Hackaton: Najbolju nadogradnju igrice PACMAN realizovali studenti Elektrotehničkog fakulteta UCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Tim studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore osvojio je prvo mjesto na  takmičenju u programiranju Infinite Loop Hackaton, u organizaciji EESTEC LC Podgorica, na kojem je 10. aprila, u zgradi Fakulteta, učestvovalo sedam timova sa svih crnogorskih univerziteta.  Studenti ETF-a osvojili su i drugo mjesto i specijalnu nagradu, dok je treća nagrada pripala studentima Prirodno-matematičkog fakulteta.  

Ovogodišnja tema takmičenja bila je nadogradnja igrice PACMAN, pri čemu je korišćen programski jezik Python. Studenti su imali osam sati da nadograde svoj kod za igricu. Njihovu prezentaciju i uvid u kodove igrice, ocijenila je stručna komisija u kojoj su bili: prof. dr Vesna Popović-Bugarin i dr Miloš Brajović.

U pobjedničkom timu bili su: Blažo Tadić, Vasilije Doklesić i Nikola Jontes.  Drugo mjesto zauzela je ekipa Classe, u čijem sastavu su Anja Stamatović, Hazir Nurković i Emir Kardović.

Trećeplasirana ekipa  sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore je ekipa D++ koju su činili studenti Aleksandar Asanovski, Ognjen Barović i Matija Šuković.

Specijalnu nagradu stručne komisije dobili su studenti sa prve godine, Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore: Adam Zverotić, Mihailo Damjanović i Predrag Budrak.

EESTEC (Electrical Engineering STudents' European assoCiation) je nepolitička, nevladina i neprofitna organizacija, koju su formirali studenti elektrotehnike za studente elektrotehnike širom Evrope. Glavna ideja EESTEC-a je da promoviše i stvara internacionalne kontakte, razmjenu ideja, kao i da omogući studentima sticanje stručnih znanja iz oblasti elektrotehnike.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/najbolju-nadogradnju-igrice-pacman-realizovali-studenti-elektrotehnickog-fakulteta-ucg

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.