Najbolji studenti Elektrotehničkog fakulteta UCG u 2020/21. godini




Najbolji studenti Elektrotehničkog fakulteta UCG u 2020/21. godini

Odlukom Vijeća Elektrotehničkog fakulteta studenti Maksim Kontić, Danilo Planinić i Kristina Bojičić proglašeni su najboljima u protekloj studijskoj godini.

Danilo Planinić je rođen je 08. 06. 1999. godine u Podgorici. Osnovnu školu „Štampar Makarije“ završio je 2014., a Gimnaziju „Slobodan Škerović“ 2018. godine. Dobitnik je diplome „LUČA A“ i u osnovnoj i srednjoj školi. Elektrotehnički fakultet, smjer Elektronika, telekomunikacije i računari (ETR) upisao je 2018. godine. U toku studija bio je dobitnik stipendije za najbolje studente Ministarstva prosvjete Crne Gore, kao i nagrade Univerziteta Crne Gore za najboljeg studenta Elektrotehničkog fakulteta za studijsku 2020/2021. godinu. Osnovne studije na Elektrotehničkom fakultetu je završio u junu 2021. godine, sa prosječnom ocjenom 9.45. Trenutno je student Master studija Računari na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

"Velika je čast dobiti nagradu za najboljeg studenta ETR-a, koja  pokazuje da sam na dobrom putu i pruža mi dodatnu motivaciju da nastavim. Ovaj uspjeh je podrazumijevao veliko zalaganje, ali i veliku volju koja je bila neophodna za neprestano usavršavanje. Smatram da je upravo ulaganje u znanje na fakultetu i sticanje radnih navika osnova za uspješnu karijeru u budućnosti. Ovim putem želim da poručim svojim budućim kolegama da će na Elektrotehničkom fakultetu imati mogućnost da steknu sva neophodna znanja i da njihovi trud i marljivost neće ostati nezapaženi.", ističe Danilo Planinić.

Maksim Kontić je rođen 11.12.1998. godine u Nikšiću, gdje je završio Osnovnu školu i Gimnaziju. Elektrotehnički fakultet, smjer Energetika i automatika, upisao je 2018. godine. U toku studija je bio dobitnik stipendije za najbolje studente Ministarstva prosvjete Crne Gore. Osnovne studije završio je 2021. godine sa srednjom ocjenom 9.46. Trenutno je student master studija na smjeru Elektroenergetski sistemi.

„Nagrada za postignuti uspjeh tokom studija predstavlja veliko priznanje za dosadašnji trud i zalaganje, ali i motivaciju za dalji rad i stručno usavršavanje.  Izbor buduće profesije je jedna od najvećih prekretnica u životu svake osobe i kao takav zahtijeva detaljno promišljanje raspoloživih mogućnosti i odluku koju je potrebno donijeti bez pritiska okoline. Pripadati Elektrotehničkom fakultetu predstavlja veliku čast, ali i opomenu za kontinuiran rad i napredovanje. Budućim kolegama poručujem da budu posvećeni svojim obavezama i da budu istrajni na svom putu, jer jedino tako uspjeh neće izostati.” riječi su Maksima Kontića.

Kristina Bojičić je rođena sam 06.12.1999. godine u Beranama. Osnovnu školu ,,Dašo Pavičić" i Srednju mješovitu školu ,,Ivan Goran Kovačić", odsjek Gimnazija, završila je u Herceg Novom. Dobitnik je diplome ,,Luča I" i u osnovnoj i u srednjoj školi.
2018. godine upisala je studije Primijenjenog računarstva na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, i iste završila u julu 2021. godine, sa prosječnom ocjenom 9.71. Trenutno je student Master studija Primijenenog računarstva.

"Na nagradu  gledam kao na krunu svog dosadašnjeg truda i zalaganja, i kao dodatnu motivaciju i podstrek za dalje napredovanje u svojoj branši. Smatram da smo u najboljim godinama, kada možemo i trebamo da damo svoj maksimum." kaže Kristina Bojičić.

Kristina poručuje svim mlađim kolegama da istraju u učenju i profesionalnom usavršavanju, koliko god da se nekada čini teško i nedostižno, i koliko god odricanja to iziskuje. Dodaje da se svaki trud isplati na kraju dana, a da studenti treba da budu uporni i motivisani zbog svoje budućnosti, i svih onih koji dolaze posle njih.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.