Produžen rok za prijavljivanje za Rise-T akademiju




Produžen rok za prijavljivanje za Rise-T akademiju

Rok za prijavljivanje timova za treću startup akademiju Elektrotehničkog fakulteta „Rise-T“ produžen je do 17. aprila. U okviru akademije studenti će proći kroz besplatnu dvomjesečnu obuku i razvijati svoje inovativne biznis ideje sa mentorima iz različitih oblasti. 

Pravo prijavljivanja imaju studenti Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta, svih nivoa studija. Timovi mogu biti sačinjeni od tri do pet članova.

Cilj Akademije je da povezivanjem akademskog i biznis sektora odabranim studentima pruži dodatnu vrijednost u oblasti startup ekosistema – umijeće pokretanja sopstvenog biznisa i kreiranja novih grana u ekonomiji Crne Gore. Edukacija će omogućiti odabranim učesnicima  da kroz mentorski rad nauče kako da razmišljaju o komercijalizaciji svojih inovativnih ideja i pokretanju sopstvenog biznisa, kao i o podjednako važnoj prezentaciji projekta. Na kraju obuke i ove će godine biti organizovano finalno takmičenje na kojem će biti odabrani i nagrađeni timovi sa najboljim i najperspektivnijim inovativnim startup idejama.

Ovogodišnji partner DigitalDen će timu koji odabere dodijeliti specijalnu nagradu  - dvonedjeljno putovanje u SAD-e, sa organizovanim sastancima sa potencijalnim investitorima, stranim univerzitetima, inkubatorima, mentorima i biznis liderima širom SAD.

Svaki tim će dobiti svog mentora koji će ga sprovesti kroz cijeli proces razvoja ideje i pružiti mu edukaciju iz različitih oblasti. Među njima su: Jasna Pejović (direktorica kompanije DigitalBee i suosnivač startup-a Flourish), Branko Mitrović (Izvršni direktor kompanije One)Nenad Novović (Direktor kompanije Amplitudo, i ko-osnivač inkubatora Digital Den), Đuro Stojanović (Koosnivač Uhura Solutions, UK-based AI fintech startup), Anđela Sekulić (Product Owner u Coinisu) i Mladen Grgić (Direktor Agencije za strane investicije Crne Gore). Tu su i eksterni mentori koji će obučavati sve timove kroz tematske module: Darko Ivanović (Osnivač The Badger Crew i ko-osnivač Digital Den-a, ekspert za komunikacije) i Boris Banjac (Product Owner Lead u Amplitudu). Takođe će ove godine biti uključeni i mentori iz SAD koji će kroz zoom sesije našim studentima prenositi dragocjeno znanje i iskustva sa jednog od najrazvijenijih tržišta na svijetu.

Dinamika rada će se određivati u saradnji sa mentorom na način da ne ugrozi obaveze studenata na fakultetima.

Zainteresovani studenti mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog obrasca na sajtu  http://startup.etf.ucg.ac.me/

Elektrotehnički fakultet ovaj projekat, već drugu godinu za redom, realizuje u saradnji sa kompanijom Amplitudo uz podršku inkubatora Digital Den.

Kontakt osoba za sve dodatne informacije je prof. dr Vesna Popović-Bugarin, prodekan za razvoj i istraživanje Elektrotehničkog fakulteta (pvesna@ucg.ac.me)



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.