Elektrotehnički fakultet renovirao svečanu salu uz podršku kompanije Quantox Technology




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Posljednji prostorni kapacitet amfiteatarskog tipa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore renoviran je uz podršku i sponzorstvo kompanije Quantox Tehnology. Nekadašnja svečana sala Elektrotehničkog fakulteta transformisana je u modernu i multifunkcionalnu Green Room salu, koja pruža izuzetnu fleksibilnost za organizaciju nastavnog procesa, ispita, obuka i seminara. 

Primijenjena savremena građevinsko-arhitektonska rješenja rezultirala su time da je sala jednim dijelom zadržala amfiteatarski karakter, a drugim dijelom, kroz postavljanje modularnih stolova, postignuta je mogućnost dobijanja računarske učionice i sale debatnog tipa.

“Izuzetno sam ponosan na ovaj projekat, kojeg smo realizovali sa perspektivnom kompanijom Quantox Technology. Zahvalan sam im na izuzetnoj profesionalnosti koju su pokazali kao i nivoom razumijevanja naših potreba. Ovo je jedna od kompanija čije rukovodstvo jako dobro spoznaje da se ulaganje u nauku ne može tretirati kao trošak, nego kao ulaganje u znanje i nove generacije. Ti mladi ljudi će vrlo brzo pokucati na vrata kompanija i dobro obučeni i obrazovani na fakultetu doprinijeće njihovom razvoju. Želim da Green room sala bude omiljeno mjesto naših studenata koje će često posjećivati stručnjaci kompanije Quantox i dijeliti sa njima svoja ekspertska znanja”, naveo je pri svečanom otvaranju sale dekan Elektrotehničkog fakulteta, prof. dr Saša Mujović.

"Ulaganje u znanje je  jedan od strateških ciljeva kompanije. Smatramo da su fakulteti ključna mesta gde studenti dobiju teorijsko i praktično znanje iz ove industrije koja stalno napreduje i menja se. Imajući u vidu upravo specifičnost IT tržišta, bitno je da okruženje u kojem se uči bude odgovarajuće i omogućava razmenu i savremenog praktičnog znanja kako bi sadašnji studenti, a budući IT profesionalci, na najbolji način bili pripremljeni za prave izazove koji ih čekaju. Moderna multifunkcionalna sala je važan korak ka tom cilju", zaključuje Filip Karaičić, CEO kompanije Quantox.

Kompanija Quantox Technology je brzo-rastuća kompanija u oblasti IT-a, sa jasnom misijom kreiranja vrhunskih softferskih rješenja za svoje klijente. Iza sebe imaju više od 160 uspješno realizovanih projekata i tim od oko 500 posvećenih profesionalaca, spremnih da se uhvate u koštac sa svim vrstama digitalnih izazova.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.