Inicijalni sastanak prvog dobijenog projekta u okviru programa Horizon u petak na ETF-u




Inicijalni sastanak prvog dobijenog projekta u okviru programa Horizon u petak na ETF-u

Inicijalni sastanak prvog dobijenog projekta Univerziteta Crne Gore, u okviru Horizon Europe programa - Crnogorski centar za podvodne senzorske mreže” (MONtenegrin center for Underwater SEnsor Networks - MONUSEN),  održaće se u petak,  1. jula 2022. godine, na Elektrotehničkom fakultetu UCG.

Projekat MONUSEN, koji finansira Evropska unija, usmjeren je na povećanje istraživačkih i inovacionih kapaciteta Univerziteta Crne Gore, u oblasti podvodnih senzorskih mreža.

Realizovaće ga tim istraživača sa Univerziteta Crne Gore u saradnji sa tri vodeće istraživačke institucije u Evropskoj uniji: Sveučilištem u Zagrebu - Fakultetom za elektrotehniku i računarstvo, Univerzitetom Newcastle Upon Tyne i Nacionalnim istraživačkim savjetom Italije. Projekat MONUSEN čija je realizacija započela 01. juna ove godine, trajaće 36 mjeseci, gdje, u skladu sa Ugovorm o grantu, ETF UCG ima status koordinatora.

Projektom MONUSEN rukovodi prof. dr Igor Radusinović, a ostali članovi projektnog tima UCG su dr Slavica Tomović, prof. dr Vanja Asanović, prof. dr Žarko Zečević, prof. dr Ana Jovanović, prof. dr Vesna Rubežić, mr Luka Lazović i mr Luka Martinović. Budžet projekta MONUSEN iznosi 1 443 196 €, od čega će Evropska unija finansirati 1 131 346 €. Budžet projektnog tima sa Univerziteta Crne Gore koji iznosi 464 093 € u cjelosti će finansirati Evropska unija.

Predstavnici partnerskih institucija će na inicijalnom sastanku razmotriti teme koje su važne za finansijsko i administrativno upravljanje projektom, kao i za zajedničko istraživanje koje je će omogućiti primjenu modernih tehnologija poput blokčejna (blockchain), tehnika automatskog upravljanja i mašinskog učenja za unapređenje sigurnosnih, komunikacionih i upravljačkih aspekata podvodnih senzorskih mreža. Na sastanku će se predstaviti upravljačka struktura projekta, komunikaciona metodologija, projektne aktivnosti i interne procedure izvještavanja, a analiziraće se i usvojiti detaljni plan rada i lista očekivanih rezultata.  

 

Povezane vijesti: 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/142278-tim-univerziteta-crne-gore-dobio-prvi-projekat-u-okviru-programa-horizon-europe

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.