Projekat 3D štampane igračke ušao u finaliste međunarodne RoPlastic nagrade




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U strogoj konkurenciji projekat pod nazivom 3D štampane igračke koji je kreiran za djecu sa posebnim potrebama u saradnji Elektrotehničkog fakulteta i Zavoda za školstvo Crne Gore ušao je među finaliste za RoPlastic nagradu kustoskinje Rosane Orlandi i bio izložen na nedjelji dizajna u Milanu 17-23. aprila u dvorcu Bandelo.

Od pristiglih nekoliko hiljada prijava za ovu nagradu, u kategoriji Inspiring Learning Projects ovaj proejkat je ušao među 43 finalista.

Ro Plastic Prize je međunarodna nagrada u okviru međunarodnog projekta RoGUILTLESSPLASTIC i slavi predloge za rešavanje problema koje su osmislile svjetske zajednice dizajnera, inovatora, preduzetnika, kreatora promena, kreatora, naučnika, istraživača, programera i stručnjaka za komunikacije. Projekti predstavljeni kao deo Ro Plastic Prize pokazuju izuzetan potencijal za stvaranje uticaja, posebno u oblasti ponovnog otpada.

RoGUILTLESSPLASTIC, međunarodni projekat čiji su osnivači i kustosi Rosana Orlandi i NiKoleta Orlandi Brugnoni, bavi se dizajnerima i kreativnom zajednicom. Zadržavajući centralnu temu da se plastičnom otpadu da novi život, projekat se uvijek fokusirao na transformativnu moć dizajna i njegovu sposobnost da istražuje njegove beskrajne mogućnosti pretvaranja onoga što se uglavnom smatra otpadom u upotrebljive predmete. Ono što je počelo kao proširenje galerije Rosana Orlandi u Milanu, Italija, od tada je preraslo u veći projekat.

Image3D ŠTAMPANI SNOVU IDU NA IZLOŽBU SVETLA BUDUĆNOST

Izložba profesorice Đukanović pod imenom 3D štampani snovi, postavljen u martu u Kuslevovoj kući, dobila je poziv od kustoskinje Mirjan Bajić za 55. majsku izložbu Svetla budućnost u Beogradu gdje će biti predstavljena u Muzeju grada Beograda od 11. maja do 03. juna. Majska izložba tradicionalno se organizuje od strane Ujedinjenih likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Srbije.

TRADICIJA I 3D KRAGNE

Pored ove manifestacije, projekat Kragne sa 3D štampanim medaljonima prof. dr Milene Đukanović i Nede Jovanović juče je prikazan u okviru izložbe Tradicija kojom je otvoreno je 26. izdanje Contour Fashion Connection GP u organizaciji modne agencije Mondaine models, u hotelu Hilton.


Image

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.