Profesorica Đukanović nagrađena na Game Changer Montenegro festivalu
Profesorica Đukanović nagrađena na <span class="CyrLatIgnore">Game Changer Montenegro</span> festivalu

U okviru trodnevnog Game Changer festivala, koji se održava od 4. do 6. jula 2024. u Tivtu, profesorici Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Mileni Đukanović, uručena je prestižna nagrada Eco Tech Progress of the Year.

Ovaj festival, koji privlači preko 500 posjetilaca tokom konferencijskih dana i čak 9000 posetilaca svetlosne izložbe digitalnog dizajna i animacije, kulminirao je svečanom večeri dodjele Game Changer Montenegro nagrada. Nagrade su priznanje za najprogresivnije tehnološke kompanije i pojedince iz Crne Gore.

Nagrada Eco Tech Progress of the Year dodjeljuje se za izvanredna postignuća u napretku ekološke tehnologije i promociji održivih praksi. Ova nagrada prepoznaje kompanije i pojedince koji koriste inovativne tehnologije za zaštitu okoline, održivo upravljanje prirodnim resursima i očuvanje kulturne baštine.

Profesorica Đukanović je nagrađena za svoj doprinos digitalnoj transformaciji u oblasti zaštite okoline, koristeći inovativne metode i tehnologije za unapređenje održivosti i ekološke svijesti. Posebno je, prilikom nagrađivanja, uzet u obzir projekat “Zelena transformacija Crne Gore (ZETRACG) – 3D štampa hrane i 3D štampa kuhinjskog mobilijara koristeći biorazgradive filamente” koji je finansirao Fond za inovacije Crne Gore.

Nagrada Eco Tech Progress of the Year simbolizuje odlučnost i hrabrost da se istraže nove tehnologije i njihova primjena u zaštiti životne sredine. 

Game Changer Montenegro festival ne samo da slavi dostignuća u tehnološkom razvoju, već i promoviše nove ideje i saradnje među liderima u industriji, osnažujući ekonomiju Crne Gore i stvarajući platformu za buduće tehnološke lidere.

ImageNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.