Na Žabljaku tradicionalna konferencija o informacionim tehnologijama




Na Žabljaku tradicionalna konferencija o informacionim tehnologijama

Tradicionalna međunarodna konferencija “Informacione tehnologije 2020”, 24. godinu za redom održaće se na Žabljaku od 18. do 22. februara 2020. ove godine.

Kao i do sada organizator skupa, na kome uvijek učestvuje oko 300 stručnjaka iz ove oblasti, je Elektrotehnički fakultet UCG.

Na Konferenciji će biti organizovana predavanja i rasprave na okruglim stolovima o trendovima razvoja informaciono-komunikacionih tehnologija u svijetu, kao i aktuelnim zbivanjima iz ove oblasti u Crnoj Gori, navodi se na sajtu organizatora.

Cilj Konferencije je sveobuhvatno i multidisciplinarno sagledavanje aktuelnosti u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija koji se ostvaruje kroz razne oblike rada na Konferenciji. 

Na Konferenciji  će se prezentirati naučni i stručni rezultati, organizovati rasprave, pregledna predavanja, kratki edukativni kursevi i prezentirati razvojni i proizvodni projekti i programi. Rad na Konferenciji će se odvijati u okviru autorskih sekcija, okruglih stolova, predavanja i prezentacija.

Osnovne teme IT 2020 koje će se razmatrati na ovogodišnjoj konferenciji tiču se razvoja i primjene informaciono-komunikacionih tehnologija u svim sferama nauke, obrazovanja, industrije i društva uopšte.

Posebne teme Konferencije IT 2020 su IT u elektroenergetici - panel CROSSBOW projekta, national Initiatives for Open Science in Europe - H2020 projekat, blockchain tehnologija i primjene - panel, osnove Design Thinking metodologije / Bootcamp – Workshop, MIXP transition to IPv6 – Workshop I digitalna transformacija poljoprivrede i lanca snabdijevanja hranom - Prezentacija projekata  DIPOL, H2020 DEMETER.

Partner u organizaciji konferencije je  Turistička organizacija Žabljak koja svoj doprinos ovom skupu daje kroz promociju kongresnog turizma i prezentaciju Žabljaka kao turističke destinacije



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.