Elektrotehnički fakultet, 14.04.2020

Na Elektrotehničkom fakultetu okončano renoviranje još jednog amfiteatra - spoj istorije i modernogKao najava ljepših dolazećih dana, na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore je okončano renoviranje još jednog amfiteatra.

Spoj istorije i modernog

Sprovedenom rekonstrukcijom postojeće sale 204, dobijen je novi i moderni amfiteatar, koji će nositi ime profesora Mojsija Lazarevića, prvog dekana Elektrotehničkog fakulteta UCG i veoma važne ličnosti u procesu osnivanja i jačanja Elektrotehničkog fakulteta. Zato je Amfiteatar osmišljen da predstavlja spoj istorije i modernog, pa njegove zidove krase originalni dokumenti iz personalnog dosijea profesora Lazarevića, ali i važna akta koji se tiču osnivanja Elektrotehničkog fakulteta, imena prvih profesora i asistenata koji su sprovodili nastavni proces na Fakultetu, kao i prikaz prvih nastavnih planova. Na ovaj način želimo razviti svijest naših studenata o dugoj tradiciji Elektrotehničkog fakulteta i sačuvati od zaborava ljude kojima pripadaju prve stranice istorije Fakulteta.

Rekonstrukcija je izvršena sredstvima iz donacije Ministarstva nauke Crne Gore i, s tim u vezi, naročitu zahvalnost dugujemo ministarki dr Sanji Damjanović.

Istorija Elektrotehničkog fakulteta i ličnosti poput profesora Lazarevića nas obavezuju da idemo naprijed i da stvaramo bolje radne uslove, kako bi naša budućnost bila još svjetlija od prošlosti.

 

Medijske objave:

https://mondo.me/Info/Drustvo/a827014/Spoj-istorije-i-modernog-NOVI-amfiteatar-na-Elektrotehnickom-fakultetu.html

https://www.portalanalitika.me/clanak/etf-okoncano-renoviranje-jos-jednog-amfiteatra

https://www.aktuelno.me/crna-gora/etf-okoncano-renoviranje-jos-jednog-amfiteatra/

 

Dokumenti

Broj posjeta : 878