Na Elektrotehničkom fakultetu okončano renoviranje još jednog amfiteatra - spoj istorije i modernog




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Kao najava ljepših dolazećih dana, na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore je okončano renoviranje još jednog amfiteatra.

Spoj istorije i modernog

Sprovedenom rekonstrukcijom postojeće sale 204, dobijen je novi i moderni amfiteatar, koji će nositi ime profesora Mojsija Lazarevića, prvog dekana Elektrotehničkog fakulteta UCG i veoma važne ličnosti u procesu osnivanja i jačanja Elektrotehničkog fakulteta. Zato je Amfiteatar osmišljen da predstavlja spoj istorije i modernog, pa njegove zidove krase originalni dokumenti iz personalnog dosijea profesora Lazarevića, ali i važna akta koji se tiču osnivanja Elektrotehničkog fakulteta, imena prvih profesora i asistenata koji su sprovodili nastavni proces na Fakultetu, kao i prikaz prvih nastavnih planova. Na ovaj način želimo razviti svijest naših studenata o dugoj tradiciji Elektrotehničkog fakulteta i sačuvati od zaborava ljude kojima pripadaju prve stranice istorije Fakulteta.

Rekonstrukcija je izvršena sredstvima iz donacije Ministarstva nauke Crne Gore i, s tim u vezi, naročitu zahvalnost dugujemo ministarki dr Sanji Damjanović.

Istorija Elektrotehničkog fakulteta i ličnosti poput profesora Lazarevića nas obavezuju da idemo naprijed i da stvaramo bolje radne uslove, kako bi naša budućnost bila još svjetlija od prošlosti.

 

Medijske objave:

https://mondo.me/Info/Drustvo/a827014/Spoj-istorije-i-modernog-NOVI-amfiteatar-na-Elektrotehnickom-fakultetu.html

https://www.portalanalitika.me/clanak/etf-okoncano-renoviranje-jos-jednog-amfiteatra

https://www.aktuelno.me/crna-gora/etf-okoncano-renoviranje-jos-jednog-amfiteatra/

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.