Za svjetsko znanje siguran korak: Filozofski fakultet




Za svjetsko znanje siguran korak: Filozofski fakultet

Filozofski fakultet Univerziteta Crne Gore jedna je od najstarijih viskoškolskih ustanova u Crnoj Gori koja je tokom dugog vremenskog postojanja iznjedrila mnoge studijske programe koji su postali i samostalni fakulteti. Riječ je o modernoj instituciji koja je danas ne samo mjesto na kome se odvija nastava i razvija nauka, već prostor okupljanja akademske i šire zajednice, mjesto gdje se održavaju tribine, naučni i stručni skupovi, na kome se promovišu knjige, gdje se polemiše i na kojem se razvijaju i dijele ideje. To je Fakultet koji prati savremene tokove školovanja i koji svojim studentima nudi široko obrazovanje iz oblasti humanističkih, društvenih, prirodnih i interdisciplinarnih nauka.

Filozofski fakultet, bogatom i raznovrsnom ponudom akademski orijentisanih programa, predstavlja stjecište plodne naučnoistraživačke i dinamične nastavne djelatnosti. Studenti i studentkinje imaju priliku da slijede svoja interesovanja i stiču akademska znanja i vještine u okviru devet studijskih programa, od kojih je sedam organizovanih po modelu 3+2. To su programi za filozofiju, sociologiju, istoriju, geografiju, pedagogiju, psihologiju i za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Dva studijska programa su organizovana po modelu integrisanih petogodišnjih studija, budući da pripremaju studente za regulisane profesije. U pitanju su studijski programi za obrazovanje učitelja. Na Fakultetu je organizovano i osam master studijskih programa, uključujući i interdisciplinarni master program za inkluzivno obrazovanje. Takođe, u okviru pet studijskih programa organizovane su i doktorske studije, kao najviši nivo u obrazovnoj vertikali.

Više informacija o Filozofskom fakultetu možete naći na internet stranici Studentski informator – Filozofski fakultet, dok informacije o upisu možete pronaći na Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upis i procedure.

Da li ste čuli i našu poslednju novost: Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni su čitači za lične karte.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.