Filozofski fakultet, 06.07.2019

Na Filozofskom fakultetu UCG više prijavljenih nego što je predviđeno konkursomNa Filozofski fakultet Univerziteta Crne Gore, u Nikšiću, u prvom upisnom roku prijavilo se više kandidata nego što je konkursom bilo predviđeno, kazao je prodekan za nastavu ovog fakulteta Rade Šarović.

„Ovaj podatak govori o tome da je naš Fakultet prepoznat od generacija mladih ljudi, kao kvalitetno mjesto za obrazovanje i sticanje diploma naših Studijskih programa. Iz navedenih razloga opravdano je naše zadovoljstvo prvim upisnim rokom“, istakao je Šarović.

On navodi da,  prema današnjim podacima, slobodnih mjesta ima na pet studijskih programa Filozofija 28, Sociologija 11, Istorija 16, GImageeografija 34 i Obrazovanje učitelja na albanskom jeziku 14.

Šarović je izrazio očekivanje da će Fakultet, s obzirom na ograničen broj, upisati kvalitetne učenike.

„Na preostalim studijskim programima nema prijemnih ispita tako da će studenti u drugom upisnom roku biti upisani samo na osnovu uspjeha iz srednje škole“, kazao je Šarović.

Povezane vijesti: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1275/objava/48875-na-psihologiji-obavezan-prijemni-ispit-na-ostalim-programima-filozofskog-fakulteta-rangiranje

Broj posjeta : 1038