Na Fakultetu likovnih umjetnosti prvi dio prijemnog ispita počinje sjutra




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore prvi dio prijemnog ispita, jednak za sve studijske programe, počinje 6. jula, u 10.00 sati, saopštio je prodekan za nastavu ovog fakulteta doc. dr Zdravko Delibašić.

Svi kandidati polažu crtanje figure po modelu  i Test opšte i likovne kulture, koji je eliminatoran, te kandidati moraju imati prelaznu ocjenu. Nakon toga zavisno od studijskih programa, kandidati će polagati stručne ispite iz oblasti, tokom naredna dva dana, 7. i 8. jula.

Za Slikarstvo je to slikanje mrtve prirode, Vajarstvo - modelovanje portreta i Grafički dizajn  - dizajn rješenje za znak (logo/inicijali.

Kandidatima za prijemni ispit je obezbijeđen papir za studije i glina, dok ostale crtačke i slikarske materijale (olovke, flomastere, akrilne boje i slično) sami obezbjeđuju.

Prodekan Delibašić pojašnjava da prije praktičnog dijela prijemnog ispita studenti predaju mape sa radovima naznačenim u pravilima i kriterijumima prijemnog ispita.

„Mapa je obavezna i komisija će utvrđivati da li su radovi u mapama po naznačenim kriterijumima. U slučaju da kandidati ne dostave naznačeni obim radova, neće imati pravo daljeg polaganja prijemnog ispita“, dodaje prodekan Delibašić.

Danas su kandidati polagali dopunski ispit dva predmeta razlike: Istorija umjetnosti i Crtanje, čiji će rezultati biti objavljeni odmah nakon završetka polaganja, kako bi kandidati stekli pravo polaganja stručnog dijela prijemnog ispita.

Raspored polaganja ispita dostupan je na linku: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1279/objava/119436-raspored-polaganja-prijemnog-ispita-u-prvom-ispitnom-roku-studijske-2021-2022 

 

Medijske objave:

https://www.cdm.me/drustvo/na-fakultetu-likovnih-umjetnosti-prvi-dio-prijemnog-ispita-pocinje-sjutra/

https://borba.me/na-fakultetu-likovnih-umjetnosti-prvi-dio-prijemnog-ispita-pocinje-sjutra/

https://www.portalanalitika.me/clanak/na-fakultetu-likovnih-umjetnosti-sjutra-pocinje-prvi-dio-prijemnog-ispita

https://kodex.me/clanak/236460/na-fakultetu-likovnih-umjetnosti-prvi-dio-prijemnog-ispita-pocinje-sjutra

https://www.aktuelno.me/crna-gora/na-fakultetu-likovnih-umjetnosti-prvi-dio-prijemnog-ispita-pocinje-sjutra/

https://www.antenam.net/drustvo/205711-na-fakultetu-likovnih-umjetnosti-prvi-dio-prijemnog-ispita-pocinje-sjutra

https://makanje.me/clanak/7606

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.