Porodica Mihaila Muja Jovićevića donirala slikarski materijal za realizaciju praktične nastave




Porodica Mihaila Muja Jovićevića donirala slikarski materijal za realizaciju praktične nastave

Porodica Mihaila Muja Jovićevića donirala je slikarski materijal za realizaciju praktične nastave na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore. 

Fakultet likovnih umjetnosti UCG se zahvaljuje porodici Jovićević na doniranom slikarskom materijalu dragocjenom za realizaciju praktične nastave na Studijskom programu Slikarstvo kao i bibliotekarsku građu iz arhiva prof. Mihaila Muja Jovićevića.

Bila nam je čast što smo imali priliku da tokom dugogodišnjeg rada i postojanja Fakulteta likovnih umjetnosti, dijelimo zajednički napredak u obrazovanju i podsticanju umjetničkog podmlatka sa profesorom Mujom Jovićevićem.

Profesor Jovićević spada u red najznačajnijih i najplodnijih savremenih crnogorskih likovnih umjetnika. Bio je profesor na Kulturološkom fakultetu i redovni profesor Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju. Bio je gostujući profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju i profesor na Fakultetu vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran u Podgorici. Dobitnik je najvećeg državnog priznanja -  Trinaestojulske nagrade. Njegovo umjetničko stvaralaštvo predstavljeno je na preko četrdeset samostalnih izložbi, više njih zvanično je proglašeno kulturnim događajem u Crnoj Gori. Učestvovao je u velikim  restauratorskim poduhvatima u Crnoj Gori, kakav je bio izmještanje manastira Piva i konzervacija rimskog mozaika u Risnu. Rukovodio je konzervatorsko-restauratorskim radovima na Reljefu Crne Gore u okviru Biljarde i na preko 1.500 slika iz fonda Narodnog muzeja na Cetinju.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.