Fakultet likovnih umjetnosti, 16.05.2018

Izložba studenata povodom jubileja 30 godina od osnivanjaIzložba studenata povodom jubileja 30 godina od osnivanja

Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje povodom jubileja 30 godina od osnivanja, organizuje prezentaciju studentskih radova – Godišnja izložba studenata, koja će biti otvorena u petak 18. maja 2018. godine, sa početkom u 18:00 sati u Dvorcu Petrovića, na Kruševcu u Podgorici.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi sa svih godina i studijskih programa fakulteta. Najboljim studentima biće uručene nagrade fakulteta, dok će Ministarstvo kulture Crne Gore, Univerzitet Crne Gore i Fondacija Ćano Koprivica, uručiti otkupne nagrade studentima koji su se takođe istakli umjetničko-istraživačkim radom u protekloj školskoj godini.

Na svečanoj izložbi pored prof. Ratka Odalovića, dekana fakulteta, obratiće se i ministar kulture Aleksandar Bogdanović, zatim Nikola Koprivica, predsjednik Fondacje “Ćano Koprivica, dok će izložbu zvanično otvoriti prof. dr Danilo Nikolić, rektor Univerziteta Crne Gore.

Izložba je realizovana u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti Cetinje i Centrom savremene umjetnosti Crne Gore. Izložba će biti otvorena do 25. 5. 2018. godine.