Prezentacija projekta – Agro-dizajn 2018




Prezentacija projekta – Agro-dizajn 2018
U utorak 20. novembra 2018. godine u 12h u Ministarstvu kulture na Cetinju biće održana prezentacija projekta “Agro-dizajn – crnogorska kultura hrane” koji u okviru projekta “Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija 2017–2020” zajednički realizuju Ministarstvo kulture Crne Gore i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. Na prezentaciji će između ostalog biti prezentiran i dizajn ambalaže koji su studenti Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje realizovali za selektirane poljoprivredne proizvođače. 

U toku ljetnjeg semestra studijske 2017/18, u okviru redovnih zadataka na predmetu Grafičke komunkacije (Studijski program Grafički dizajn / Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje / Univerzitet Crne Gore) realizovan je projekat "Agro-dizajn 2018" u kome su učestvovali studenti 3. godine: Brankica Mikić, Pavle Vujačić, Zorana Tošić, Ivana Kadić, Mia Raičković i Anuška Vušurović. Projekat je koordinirala prof. mr Ana Matić, zajedno sa saradnicom mr Adelom Zejnilović. 

 

Studenti su radili su na razvoju vizuelnog identiteta i dizajnu serije etiketa za prirodne domaće sokove “RAMAR” (poljoprivredno gazdinstvo Raspopović / Podglavice, Danilovgrad) kao i na dizajnu etiketa za maslinovo ulje “Hadži” (poljoprivredno gazdinstvo porodice Hadžibrahimi iz Ulcinja).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.