Delegacija profesora sa umjetničkih fakulteta iz Španije u posjeti Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju




Delegacija profesora sa umjetničkih fakulteta iz Španije u posjeti Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju

Delegacija profesora sa umjetničkih fakulteta iz Španije Žoze Alonso Kalero, Žosefa Kane Garsija i Žuan Agilar sa Fakulteta likovnih umjetnosti iz Malage i David Lopez Rubino sa Fakulteta likovnih umjetnosti iz Granade boravila je u radnoj posjeti Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u okviru Eramsus + programa mobilnosti.

U toku posjete profesori su imali sastanke sa upravom fakulteta kao i predstavnicima nastavnog i administrativnog osoblja.
Fakultet likovnih umjetnosti iz Malage i Fakultet likovnih umjetnosti sa Cetinja zajednički realizuju projekat “Axis - Mediterranean” u sklopu kojeg se predviđa realizacija zajedničke publikacije i izložbi sa ciljem promovisanja rezultata rada studenata i profesora tokom mobilnosti.

Takođe, sa profesorom Rubinom sa Fakulteta likovnih umjetnosti iz Granade dogovoreno je da se početkom naredne studijske godine napravi predstavljanje projekata i umjetničkog rada Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja u publikaciji “El Intercambiador Express” koju izdaje Univerzitet u Granadi.

Tokom boravka, delegacija profesora iz Španije je imala priliku da posjeti i novu zgradu fakulteta u kojoj će u narednoj studijskoj godini studirati 5 gostujućih studenata iz Malage.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.