Izložba CRNO I BIJELO u Galeriji "42" na Cetinju




Izložba CRNO I BIJELO u Galeriji "42" na Cetinju

Izložba crteža i grafika pod nazivom "Nuo juoda iki balta" (Crno i bijelo)  biće otvorena u Galeriji "42" na Cetinju, u četvrtak, 8. oktobra 2020. sa početkom u 14:00h.

Riječ je o internacionalnom umjetničkom projektu Akademije umjetnosti u Vilnjiusu i Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje - Univerziteta Crne Gore.  

Ovo je ujedno prvi dijalog između umjetnika ovih zemalja, koji međusobno govore o svojim nacionalnim i estetskim vrijednostima kao i postojećim težnjama u novim prostorima umjetničkog razmišljanja svakodnevnog života.

Izložba na Cetinju je nastavak projekta koji je premijerno predstavljen prethodne godine u galeriji Akademija Vilniuške Akademije umjetnosti. Projekat se razvijao kroz saradnju  studenata i profesora ove dvije instititucije, koji su učestvovali u Erasmus+ programima razmjene. 

Izložbu će svečano otvoriti dekan, doc mr Marko Marković.

Izlagači:

FLU: Marko Marković, Vesna Bošković, Draško Dragaš, Suzana Pajović, Vladimir Đuranović, Milena Jovićević, Željko Reljič, Marija Kapisoda, Zdravko Delibašić, Ivana Radovanović, Maja Šofranac i Jovo Petričević.

VAA: Ieva Skauronė, Giedrė Lilienė, Živilė Jasutytė, Algimantas Kensminas, Gintaras Palemonas Janonis, Vygintas Orlovas, Marija Marcelionytė-Paliukė, Linas Blažiūnas, Vidas Poškus, Česlovas Lukenskas, Žydrūnas Mirinavičius i Aušra Vaitkūnienė.

Kustos izložbe - Živile Jasutite

Napomena: Tokom posjete izložbi, obavezno je pridržavanje mjera zaštite od COVID virusa. U Galeriji će biti ograničen broj prisutnih tako da je držanje distance, nošenje maski i dezinfekcija ruku obavezna.

 

Medijske objave:

https://www.antenam.net/kultura/173876-izlozba-crno-i-bijelo-na-cetinju

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.