Ana Ivanović, najbolja studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti za studijsku 2020/21. godinu




Ana Ivanović, najbolja studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti za studijsku 2020/21. godinu

Studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti UCG-a na studijskom smjeru Grafički dizajn, Ana Ivanović (9.83), najbolji je student ovog fakulteta, a tim povodom uručena joj je nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2020/21. godinu.

Ana kaže da najveći značaj za nju predstavlja praktični rad kojim se i najviše bave na Fakultetu likovnih umjetnosti.

"Takođe, dizajnerski festivali poput FLUID-a i razni konkursi naučili su me pravoj širini grafičkog dizajna i otklonili su strah od eksperimentisanja", dodala je ona.

Studentkinja Ana smatra da svoju vrijednost ne treba svesti na osvojene nagrade, ali im se svakako valja radovati. "Za mene je ova nagrada potvrda kvaliteta mog dosadašnjeg rada i truda, kao i motivator za dalje uspjehe", objasnila je Ana.

Kako je tokom pohađanja srednje škole razvila radnu etiku, studentkinja kaže da joj nije bio problem da se adaptira na zahtjeve profesora. Objašnjava da su najveća odricanja bila kada je riječ o slobodnom vremenu i samoinicijativnom radu, ali nije bilo nedostupno.

"Moja želja je da odmah nakon osnovnih studija upišem master i nastavim svoje usavršavanje. Jedan od najvećih ciljeva bi bio doktorat i profesorsko zvanje, ali se najprije fokusiram na izazove koji se postepeno otvaraju", otkrila je Ana i dodala da s obzirom na to da joj okruženje i rad sa profesorima na Fakultetu likovnih umjetnosti prijaju, voljela bi da master studije upiše na Cetinju.

Budućim kolegama poručuje: "Najbolje je da sami sebi u startu postavite ciljeve. Čućete od starijih generacija ili profesora da je fakultet ozbiljan i da nećete imati vremena za slobodno izražavanje tj. samoinicijativni rad.. Sa ovim znanjem se već unaprijed spremite da onda svoj rukopis forsirate i prožmete kroz zadatke. Nemojte se udaljavati od sebe, ako već znate čemu stremite, ali se nemojte ni ograničavati".

 

Foto galerija

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.