Medicinski fakultet

Prijemni ispit na Medicini i Stomatologiji, ostali programi elektronski upis
Za upis na Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore prijemni ispiti se polažu na programima Medicina i Stomatologija, dok će na ostalim programima za srednjoškolce iz Crne Gore biti dostupan elektronski servis upisa, kroz pilot projekat Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Univerziteta Crne Gore.

Riječ je o programima Farmacija i primijenjeni studijski program Visoka medicinska škola, u Beranama, i Primijenjena fizioterapija, u Igalu.

ImageElektronski servis biće dostupan za one srednjoškolce čiji podaci postoje u registru nadležnog ministarstva u Crnoj Gori. U slučaju prijave srednjoškolaca iz insotranstva ili nepotpunih podataka za četiri godine školovanja, kandidati će moći da dostave dokumentaciju studentskoj službi.

Kad je riječ o prijemnom ispitu na Medicini i Stomatologiji, srednjoškolci polažu testove iz predmeta Biologija i Hemija, u skladu sa Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije Univerziteta Crne Gore .

Prodekanka za nastavu na ovom fakultetu prof. dr Aleksandra Vuksanović-Božarić savjetuje srednjoškolce da se pripremaju iz udžbenika koje su imali u srednjoj školi. a po modelu oblasti brošure „ Zbirka zadataka iz Biologije i Hemije za pripremu prijemnog ispita, Beograd 2009. god.

„Studiranje na Medicinskom fakultetu predstavlja sinonim učenja i način življenja. Ponosni smo na kandidate koji kao najbolji srednjoškolci biraju Medicinski fakultet. Interesovanje najboljih učenika je reprezent statusa Medicinskog fakulteta u obrazovnom procesu visokoškolskih institucija u Crnoj Gori“, kazala je prodekanka Vuksanović-Božarić.

Ona ističe da, u skladu sa svjetskim trendovima, Medicinski fakultet UCG savremenim metodologijama kontinuirano unapređuje kvalitet nastavnog procesa, sa ciljem da  doktori medicine budu prepoznati po usvojenim znanjima i vještinama baziranim na ishodima učenja uz  očuvanje akademskog integriteta, što je podsticajni milje za nauku i istraživanje.

Prodekanka za nastavu Vuksanović-Božarić  poručila je zainteresovanim kandidatima:

„Selekcijom interesovanja napravite pravi izbor najhumanijeg posla na svijetu liječenja i spašavanja tuđih života. Bićete ponosni na svoje zanimanje, a možete ga steći punom posvijećenošću, cjeloživotnim radom, upornošću i višegodišnjim odricanjem, spremni da  svoje vrijeme stavljate u službu očuvanja zdravlja i liječenju ljudi.  

Svojim stabilnim karakterom, znanjem, stečenim vještinama, radom i idejama  unapređujte zdravstveni system u Crnoj Gori.

Svjesni društvenog ugleda medicinske struke, budite uspješniji od svojih učitelja!“

 

Korisni linkovi: 

Novo izdanje informatora UCG namijenjenog maturantima 

Pravilnik o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije Univerziteta Crne Gore 

 

Medijske objave:

https://www.pobjeda.me/clanak/elektronski-upis-na-medicinskom-fakultetu-prijemni-za-dva-smjera

https://www.antenam.net/drustvo/202412-prijemni-ispit-na-medicini-i-stomatologiji-za-ostale-programe-elektronski-upis

https://kodex.me/clanak/234821/prijemni-ispit-na-medicini-i-stomatologiji-ostali-programi-elektronski-upis

https://www.portalanalitika.me/clanak/prijemni-ispit-na-medicini-i-stomatologiji-za-ostale-programe-elektronski-upis

https://mnemagazin.me/2021/06/07/medicinski-fakultet-ucg-prijemni-ispit-na-medicini-i-stomatologiji-za-ostale-programe-elektronski-upis/

https://gradski.me/2021/06/07/elektronski-upis-prijemni-samo-za-medicinu-i-stomatologiju/

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/545681/prijemni-ispit-na-medicini-i-stomatologiji-ostali-programi-elektronskim-putem

https://www.aktuelno.me/crna-gora/medicinski-fakultet-elektronski-upis-prijemni-samo-za-medicinu-i-stomatologiju/

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/323785/elektronski-upis-prijemni-samo-za-medicinu-i-stomatologiju.html

https://www.in4s.net/prijemni-ispit-na-medicini-i-stomatologiji-ostali-programi-elektronski-upis/

https://makanje.me/clanak/7191

 

Dokumenti

Broj posjeta : 1571