Prijemni ispit na Medicini i Stomatologiji, ostali programi elektronski upis




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Za upis na Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore prijemni ispiti se polažu na programima Medicina i Stomatologija, dok će na ostalim programima za srednjoškolce iz Crne Gore biti dostupan elektronski servis upisa, kroz pilot projekat Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Univerziteta Crne Gore.

Riječ je o programima Farmacija i primijenjeni studijski program Visoka medicinska škola, u Beranama, i Primijenjena fizioterapija, u Igalu.

ImageElektronski servis biće dostupan za one srednjoškolce čiji podaci postoje u registru nadležnog ministarstva u Crnoj Gori. U slučaju prijave srednjoškolaca iz insotranstva ili nepotpunih podataka za četiri godine školovanja, kandidati će moći da dostave dokumentaciju studentskoj službi.

Kad je riječ o prijemnom ispitu na Medicini i Stomatologiji, srednjoškolci polažu testove iz predmeta Biologija i Hemija, u skladu sa Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije Univerziteta Crne Gore .

Prodekanka za nastavu na ovom fakultetu prof. dr Aleksandra Vuksanović-Božarić savjetuje srednjoškolce da se pripremaju iz udžbenika koje su imali u srednjoj školi. a po modelu oblasti brošure „ Zbirka zadataka iz Biologije i Hemije za pripremu prijemnog ispita, Beograd 2009. god.

„Studiranje na Medicinskom fakultetu predstavlja sinonim učenja i način življenja. Ponosni smo na kandidate koji kao najbolji srednjoškolci biraju Medicinski fakultet. Interesovanje najboljih učenika je reprezent statusa Medicinskog fakulteta u obrazovnom procesu visokoškolskih institucija u Crnoj Gori“, kazala je prodekanka Vuksanović-Božarić.

Ona ističe da, u skladu sa svjetskim trendovima, Medicinski fakultet UCG savremenim metodologijama kontinuirano unapređuje kvalitet nastavnog procesa, sa ciljem da  doktori medicine budu prepoznati po usvojenim znanjima i vještinama baziranim na ishodima učenja uz  očuvanje akademskog integriteta, što je podsticajni milje za nauku i istraživanje.

Prodekanka za nastavu Vuksanović-Božarić  poručila je zainteresovanim kandidatima:

„Selekcijom interesovanja napravite pravi izbor najhumanijeg posla na svijetu liječenja i spašavanja tuđih života. Bićete ponosni na svoje zanimanje, a možete ga steći punom posvijećenošću, cjeloživotnim radom, upornošću i višegodišnjim odricanjem, spremni da  svoje vrijeme stavljate u službu očuvanja zdravlja i liječenju ljudi.  

Svojim stabilnim karakterom, znanjem, stečenim vještinama, radom i idejama  unapređujte zdravstveni system u Crnoj Gori.

Svjesni društvenog ugleda medicinske struke, budite uspješniji od svojih učitelja!“

 

Korisni linkovi: 

Novo izdanje informatora UCG namijenjenog maturantima 

Pravilnik o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije Univerziteta Crne Gore 

 

Medijske objave:

https://www.pobjeda.me/clanak/elektronski-upis-na-medicinskom-fakultetu-prijemni-za-dva-smjera

https://www.antenam.net/drustvo/202412-prijemni-ispit-na-medicini-i-stomatologiji-za-ostale-programe-elektronski-upis

https://kodex.me/clanak/234821/prijemni-ispit-na-medicini-i-stomatologiji-ostali-programi-elektronski-upis

https://www.portalanalitika.me/clanak/prijemni-ispit-na-medicini-i-stomatologiji-za-ostale-programe-elektronski-upis

https://mnemagazin.me/2021/06/07/medicinski-fakultet-ucg-prijemni-ispit-na-medicini-i-stomatologiji-za-ostale-programe-elektronski-upis/

https://gradski.me/2021/06/07/elektronski-upis-prijemni-samo-za-medicinu-i-stomatologiju/

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/545681/prijemni-ispit-na-medicini-i-stomatologiji-ostali-programi-elektronskim-putem

https://www.aktuelno.me/crna-gora/medicinski-fakultet-elektronski-upis-prijemni-samo-za-medicinu-i-stomatologiju/

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/323785/elektronski-upis-prijemni-samo-za-medicinu-i-stomatologiju.html

https://www.in4s.net/prijemni-ispit-na-medicini-i-stomatologiji-ostali-programi-elektronski-upis/

https://makanje.me/clanak/7191

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.