Internacionalni kongres namijenjen studentima medicine, stomatologije i farmacije biće otvoren danas




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore organizuje prvi Montenegrin International Medical Summit (MIMS 2019), kongres namijenjen studentima medicine, stomatologije i farmacije kao i mladim doktorima medicine, stomatologije i farmacije. Kongres će se, u periodu od 3. do 6. oktobra održati na Medicinskom fakultetu.

MIMS 2019 će okupiti oko 250 studenata i mladih doktora koji će tokom četiri dana trajanja Kongresa imati priliku da, kroz zanimljiva predavanja, radionice i prezentacije naučnih radova na različite teme upotpune svoja znanja iz biomedicinskih nauka, ali i da upoznaju kolege iz regiona i svijeta. Moto ovogodišnjeg MIMS-a je Live, learn and research.

Organizator MIMS-a je Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore koji više od dvadeset godina obrazuje zdravstvene radnike koji svojom stručnošću doprinose napretku brige o zdravlju i liječenju bolesti, kao i razvoju nauke u oblasti zdravstva. Organizacijom MIMS-a, Medicinski fakultet se želi pozicionirati kao mjesto okupljanja budućih zdravstvenih radnika i onih koji to već jesu.

Program MIMS-a obuhvata plenarna predavanja eminentnih eksperata iz oblasti medicine, stomatologije i farmacije koji su mahom profesori ali i alumnisti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore; zanimljive radionice na kojima će učesnici MIMS-a unaprijediti svoja praktična znanja te prezentacije naučnih radova polaznika koji su pripremani u prethodnih par mjeseci. Najbolji studentski radovi biće nagrađeni prigodnim nagradama.

U okviru MIMS-a će se, prvi put u Crnoj Gori, održati Roche Campus - Konwledge is to share, na kojem će učesnici MIMS-a biti u prilici da debatuju sa eminentnim ekspertima iz oblasti digitalne transformacije i inovacija u zdravstvu.

Na ceremoniji otvaranja MIMS-a koja će se održati 3. oktobra u 16:30h u Institutu za javno zdravlje Crne Gore prisutnima će se obratiti dr Milovan Roganović, predsjednik organizacionog odbora a Kongres će otvoriti Rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilo Nikolić.

Generalni sponzor MIMS-a je Hoffman La Roche. Organizaciju MIMS-a su pomogli: INA Crna Gora, Agencija za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore (CALIMS), Ljekarska komora Crne Gore, Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore, Neregelia, Glosarij, Osmi Red DOO, Inel Medica, Meditas, Curaprox, Teoxane i Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.