Martovsko izdanje MJSSM: O uticaju bokserskog udarca na glavu uz kompjutersku simulaciju




Martovsko izdanje MJSSM: O uticaju bokserskog udarca na glavu uz kompjutersku simulaciju

Novi broj crnogorskog časopisa za sportsku nauku i medicinu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine (MJSSM), donosi 10 naučnih radova koja potpisuju poznata imena 43 naučnika iz svih krajeva svijeta. 

Sa naučnog aspekta, pojedine teme koje se obrađuju u časopisu MJSSM su podrška trenerima u praktičnom radu i dostupne su na linku http://www.mjssm.me/.

U martovskom broju,  autori dolaze iz Jordana, Turske, Australije, Španije, Irana, Portugala, Italije, Grčke i Engleske. Autori, između ostalog, obrađuju i teme kao što je  efekat akutnog unosa sode bikarbone na performanse sprinta s prekidima i biohemijske reakcije krvi kod dobro obučenih sprintera, ili istraživanja dinamičnog odgovora glave na bokserski udarac pomoću kompjuterske simulacije, te koliko ulogu ima model igre u vrhunskoj ženskoj odbojci.

To su samo neka od istraživanja na aktuelne teme u oblasti sportskih nauka i medicine, uključujući sve aspekte zdravlja i sporta koje su uključene u ovaj časopis.

Glavni urednici ovog časopisa su prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović.

Časopis MJSSM je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

U ovom časopisu, koji izlazi dva puta godišnje, u martu i septembru, objavljuju se odabrani naučni radovi, koji su prošli recenziju, a predstavljaju izbor redakcije kojoj pristižu brojni radovi naučnika sa adresa iz cijelog svijeta. 

 

****

Elektronsko izdanje časopisa dostupno je na linku  http://www.mjssm.me/

Sva izdanja časopisa dostupna su na linku:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/50179-sva-izdanja-casopisa-montenegrin-journal-of-sports-science-and-medicine



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.