Posjeta predavača sa Mađarskog univerziteta sportskih nauka u Budimpešti u okviru CEEPUS mreže




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nastavlja nastavnu saradnju sa Mađarskim univerzitetom za sportske nauke u Budimpešti. Ovoga puta u pitanju je posjeta Petre Szaz u okviru CEEPUS programa.

Pored učešća na predavanjima u okviru CEEPUS programa, u okviru nastavnog predmeta Istraživanja u sportu koji je bio unaprijed predviđen planom rada, gospođa Petra Szaz se sastala i sa dekanom Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, prof. dr Rašidom Hadžićem i prodekanom za nastavu doc. dr Bojanom Mašanovićem.

Razgovaralo se o mogućnostima intenzivnije razmjene studenata i nastavnog kadra u okviru CEEPUS mreže, takođe o mogućnostima za zajedničke bilateralne i međunarodne projekte, ali i zajedničke aktivnosti u oblasti izdavaštva publikacija.

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies) program, koji je finansijski podržao ovu posjetu, predstavlja srednjeevropski program za razmjenu studenata i nastavnog osoblja, sa sjedištem u Beču, u Austriji, i omogućava mobilnost studenata i profesora, sa osnovnim ciljem unaprjeđenja obrazovanja na visokoškolskim institucijama.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.