Potpisan sporazum o saradnji sa Univerzitetom sporta u Tirani




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Vršilac funkcije dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore prof. dr Rašid Hadžić i rektor državnog Univerziteta sporta u Tirani prof. dr Agron Kasa potpisali su danas sporazum o saradnji u oblasti nauke i nastave.

Čelnici dvije institucije dogovorili su da nastave saradnju u oblasti nauke i nastave, odnosno na zajedničkim istraživačkim projektima, u razmjeni studenata i nastavnika, kao i da zajednički nastupaju prema EU fondovima i pozivima koje raspisuje Evropska komisija i druge institucije, koje bi mogle značajno unaprijediti obije obrazovne ustanove.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i doc. dr Bojan Mašanović, vršilac funkcije prodekana za nastavu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, kao i direktor Instituta za sportske nauke prof. dr Arben Kacuri.

U toku razgovora, akcenat je stavljen na održavanje postojećih i pokretanje novih zajedničkih aktivnosti u što kraćem roku.

- Posjetom delegacije iz Tirane nastavljeno je podizanje međunarodne prepoznatljivosti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, a posebno nam imponuje što su naši gosti primijetili naučne i nastavne aktivnosti na našem Fakulteta, kao i ponudili da se uključimo u aktivnosti koje oni njeguju sa tradicionalnim partnerima iz EU, rekao je dekan Hadžić.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.