Dodijeljene diplome i uručena priznanja najboljima na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO GALERIJA

Studentima koji su u diplomirali u drugoj polovini tekuće godine, danas su uručene diplome na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, na svečanoj manifestaciji Udruženja sportskih novinara Crne Gore i dodjeli priznanja najboljem sportisti i novinarima u 2018. godini.

U prisustvu predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duška Bjelice i  rektora prof. dr Danila Nikolića, kao i učesnika tradicionalne, 64. po redu, manifestacije,  dekan Popović je pozdravio uspjeh studenata.

“Želim vam da na najbolji način iskoristite znanje koje ste stekli tokom svog školovanja, odnosno diplomu koju ćete danas svečano primiti. Pored svršenih studenata na osnovnim i postdiplomskim studijama, posebno smo ponosni na činjenicu da danas promovišemo i tri doktora iz oblasti sportskih nauka”, kazao je je Popović.

ImageNa svečanosti je posebno istaknut uspjeh najboljeg studenta sportskog novinarstva, Tamare Đukić, a diplome su dobili Nebojša Eraković, Jole Knežević, Erol Vrević, Jasmin Dizdarević, Luka Roćenović, Ivan Kovačević, Edin Hadžiosmanović, Nikola Radulović, Goran Taušan, Milica Vujović, Nikola Belada, Radosav Đokić, Božidar Anđelić i Miloš Ćipranić,  Ivana Đuričanin, Nikola Tufegdžić, Anđela Đuričanin, Aleksa Zajović, Marko Krivokapić, Antonije Bošković, Andrea Raičević, Boriša Kankaraš, Darko Bogojević,Boris Pajović, Bojan Šutović, Adnan Kuloglija i Radomir Uskoković, Brano Božović, Vaso Popović, Luka Šćepanović, Lazar Perovanović, Aleksandar Popović, Dejan Toljić, Nemanja Drobnjak i Danilo Vujošević, Aleksandar Šćekić, Hajrudin Beganović, Anđela Stojanović, Pavle Malović, Srđan Bajović, Nikola Ostojić, Jelena Katić, Filip Lješković, Ajla Kurtiš, Jelena Novović- Nikač, Milovan Peković, Šabo Šuntić, Ivan Jovančević, Luka Bogojević, Stefan Varagić i Dušan Stupar, Marko Mijušković, Vujadin Milonjić, Ilija Ašanin, Spasoje Spaić, Stefan Kandić i Miloš Kuveljić, Dragan Čalija,  Žarko, Markuš, Blažo Jabučanin, Nina Ćirović, Tamara Cupać, Bahri Gjinovci, Fitim Arifi i Malsor Gjonbalaj.

Udruženje je na svečanosti uvažilo i posebnim priznanjima nagradilo za pružanje podrške i pomoć u realizaciji brojnih aktivnosti prof. dr Duška Bjelicu, predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i prof. dr Steva Popovića, dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, kao i Dušana Simonovića, predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta,  Vlada i Pera Veličkovića i Kompaniju Sport Vižen, kao i Igora Tomića, predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

 

"Drago mi je što je  već deseti put zaredom Fakultet za sport i fizičko vaspitanje dobar domaćin Udruženju sportskih novinara u zajedničkoj akciji gdje je odlična sprega prakse i znanja. Naši diplomirani studenti su profesori fizičke kulture, sportski novinari, sportski treneri. U ovoj manifestaciiji se biraju najbolji, a uz najbolje naši studenti dobijaju diplome", kazao je profesor Bjelica, ukazujući da je ova manifestacija, nakon decenije postojanja, promocijom najboljih opravdala svoj cilj.

Cilj ove manifestacije jeste da podstakne sportski razvoj i takmičarski duh i na pravi način populariše sport u državi.

Predsjednik Udruženja sportskih novinara Crne Gore Veselin Drljević je na svečanosti uručio pehar najboljem sportisti Crne Gore u 2018. godini, profesionalnom bokseru Predragu Radoševiću.

Radošević je iskazao zahvalnost zbog ovog priznanja i ukazao da je ova nagrada potvrda trajanja njegove karijere od punih 12 godina i izrazio očekivanja da će i dalje biti na vrhu rang liste, između 10 do 15 boraca u svijetu, u istoj kategoriji.  

 

Pored proglašenja najboljeg sportiste uručene su i nagrade najboljim novinarima u Crnoj Gori u 2018, i to Davoru Katiću iz Dana, za najboljeg sportskog novinara, Danilu Petroviću iz Televizije Crne Gore za najboljeg mladog novinara, i za sportskog dopisnika godine Svetozara Janičića, saradnik Sport kluba. Nagrade su uručili prošlogodišnji lauerati Kosta Bošković, Ana Popović i Bota Odalović.

"Ponosan sam jer ovo priznanje dolazi od kolega. Ovim današnjim priznanjem sam objedinio titule jer sam 2002. godine bio najbolji mladi novinar", kazao je Davor Katić. 

                                 

 

Najbolji mladi sportski novinar Danilo Petrović iskazao je nadu da će opravdati priznanje daljom uspješnom karijerom.  

"Ovo mi je prva nagrada u životu, iako se bavim pet godina novinarstvom, a vjertovatno i najljepša jer stiže upravo od kolega koji znaju da prepoznaju ono što je dobro", kazao je on

 

Kako je 2018 - godina velikih jubileja tri nacionala sportska saveza, Udruženje je uručilo i priznanje predsjednicima saveza, i to: Miloradu Vuletiću, predsjedniku  Atletskog saveza Crne Gore,  za 70 godina postojanja i uspešnog rada, dr. Dimitriju Rašoviću, čelnom čovjeku Teniskog saveza Crne Gore, koji je nedavno obilježio 40 godina od osnivanja i Cvetku Pajkoviću i  predsjedniku ili predstavniku Odbojkaškog saveza Crne Gore, koji danas obilježava 60 godina postojanja i rada. 

Posebnim priznanjem, za doprinos razvoju sportskog novinarstva u Crnoj Gori  nagrađen je Zarija Kračković, dugogodišnji urednik Zetskih sportskih novina i saradnik mnogih medija u Crnoj Gori i regionu.

Kompanija Sport Vižn pridružila se prizmanjima sa poklon kupovnim vaučerima za nagrađenog sportistu i novinare.

Laureat prošlogodišnje nagrade Zoran Milošević kazao  je da priznanje Udruženja novinara obavezuje, imajući u vidu mjesto na kojem se sama manifestacija održava - Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, jer obje institucije šalju važne humanističke poruke, promovišu vrijednosti, ističu sportiste, ali i studente, ističu mlade i starije iskusne novinare.

 

 

 

 

https://fosmedia.me/sport/ostali-sportovi/na-fakultetu-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-uprilicena-ceremonija-predrag

https://portalanalitika.me/clanak/321532/radosevic-dobio-pehar-za-najboljeg-sportistu 

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/dodijeljene-diplome-na-fakultetu-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-u-niksicu 

http://www.antenam.net/sport/ostalo/104935-udruzenje-sportskih-novinara-radosevic-sportista-godine

https://volimpodgoricu.me/2018/12/24/dodijeljene-diplome-i-urucena-priznanja-najboljima-na-fakultetu-za-sport-i-fizicko-vaspitanje/ 

https://usncg.me/usncg-radosevic-krunisan-drugi-put-katic-najbolji-novinar/

http://reprezentacija.me/usn-peda-radosevic-najbolji-sportista-crne-gore/ 

 

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.