Oktobarsko izdanje naučnog časopisa "Sport Mont" objavljeno




Oktobarsko izdanje naučnog časopisa "Sport Mont" objavljeno

SPORT MONT

Oktobarsko izdanje naučnog časopisa "Sport Mont" donosi 20 originalnih naučnoistraživačkih radova autora iz cijelog svijeta.

Časopis je izdanje Crnogorske sportske akademije(CSA) i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, a sadrži i radove sa prošlogodišnje CSA konferencije, najvećeg internacionalnog događaja u oblasti sportskih nauka, koji je u posljednjem izdanju okupio oko 240 naučnika svijeta.

U oktobarskom broju zastupljeni su radovi autora koji dolaze iz Rusije, Indije, Slovačke, Grčke, Ukrajine,  Italije,  Indonezije, Slovenije, Crne Gore,  Srbije, Hrvatske.

Časopis je usredsređen na aktuelne teme iz svih oblasti sportske nauke i sportske medicine. 

Ovaj časopis se razvijao paralelno sa dometima i značajem CSA konferencije i ima gotovo 17 godina dugu tradiciju.

Njegov kvalitet potvrđuje indeksiranost u velikom broju međunarodnih baza podataka, od kojih je najznačajnije indeksiranost u Scopus-u i DOAJ-u.

Sport Mont izlazi tri puta godišnje, u februaru, junu i oktobru. Od svog nastajanja, od 2003. godine, do sada je objavio više od 1400 naučnih radova i danas predstavlja temelj širenja mreže saradnje naučnika u oblasti sporta.

Glavni urednici časopisa su prof. dr Duško Bjelica, Univerzitet Crne Gore,  i prof. dr Zoran Milošević, Univerzitet u Novom Sadu, dok je odgovorni urednik Jovan Gardašević, Univerzitet Crne Gore.

Posljednjih 20 objavljenih radova dostupni su i na internet stranici časopisa Sport Mont i dostupni za preuzimanje u PDF formatu.

 

SPORT MONT

http://www.sportmont.ucg.ac.me/

Image

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.