Preuzeto sa sajta Mladi Nikšića - Počela Studentska liga u futsalu: Difovci ubjedljivi na startu




Za vikend je u organizaciji Studentskog sportskog saveza Crne Gore startovalo ovogodišnje izdanje Luštica bay Studentske lige Crne Gore u futsalu. Liga broji dvadeset ekipa koje su podijeljene u četiri grupe a titulu brani Ekonomski fakultet iz Podgorice.

U najzanimljivijem meču prvog kola aktuelni vicešampion, Studentski dom iz Podgorice, morao se zadovoljiti sa bodom protiv borbene ekipe Medicinskog fakulteta. Zejnilović je donio prednost ekipi Medicine u prvom poluvremenu da bi golovima Alavaća (2) i Gojačanina, Studentski dom preokrenuo već do sredine drugog poluvremena.

Međutim, borbena ekipa Medicinskog fakulteta, nošena podrškom sa tribina, uspijeva u finišu meča da sa dva postignuta pogotka osvoji važan bod u borbi za plasman u osminu finala.

Najubjedljiviju pobjedu na startu lige ostvarili su studenti Mašinskog fakulteta. Oni su do vrha napunili mrežu ekipe FTH Kotor (9:1), a blistao je Jelovac sa četiri postignuta pogotka.

Studentski dom iz Kotora savladao je ekipu Fizioterapije iz Igala rezultatom 2:1 a kuriozitet predstavlja činjenica da je prvi put u Studentskoj ligi Crne Gore nastupio rođeni Kazakstanac, Miron Pak, koji je bio jedan od najboljih igrača na parketu a svoje umijeće pokazao je u 11. minutu kada je postigao efektan pogodak kojim je povela ekipa Studentskog doma iz Kotora.

Cijelu vijest pogledajte na  : https://www.mladiniksica.me/pocela-studentska-liga-u-futsalu-difovci-ubjedljivi-na-startu/

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.