Profesori Univerziteta Crne Gore u Budvi testirali 12 reprezentacija na prvenstvu Evrope u boksu za mlade




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO GALERIJA

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, obavili su danas u Budvi antropometrijsko mjerenje reprezentacija učesnica Evropskog prvenstva za mlade u boksu u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Mjerenje je realizovano sa reprezentacijama Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Ukrajine, Bugarske, Španije, Jermenije, Moldavije, Bosne i Hercegovine, Češke Republike, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Navedena mjerenja realizovana su sa inovativnom vagom koja radi na principu bioelektrične impedanse i emitovanjem niske i bezbjednosne doze struje kroz organizam, nudi sportistima i njihovim selektorima kompletan uvid u indikatore morfološke dijagnostike. Ova savremena metoda pruža eksplicitan uvid u odnos mišićne i masne mase, parametre metabolizma i kompletnu segmentnu analizu tijela.

Mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević, dr Marina Vukotić i mr Blažo Jabučanin.

Profesor Bjelica se zahvalio selektorima reprezentacija na ukazanom povjerenju i naglasio da morfološka dijagnostika ima konzistentnost u procesu sportskog treninga, i da su navedena mjerenja od vitalnog značaja za mlade sportiste radi usklađenosti rasta i razvoja mišićnog i koštanog tkiva jer usljed nestručnog rada može doći do štetnih i negativnih posljedica za lokomotorni aparat.

Kontrola trenažnog procesa između ostalog podrazumijeva i kontrolu morfoloških indikatora, na osnovu kojih se dobija objektivno inicijalno i tranzitno stanje mladih sportista, zaključio je profesor Bjelica.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-besplatno-testiranje-ucenika-do-24-novembra

https://www.mladiniksica.me/profesori-univerziteta-crne-gore-u-budvi-testirali-12-reprezentacija-na-prvenstvu-evrope-u-boksu-za-mlade/

https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Sport&clanak=768719&datum=2020-11-21

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.