Poziv za studente master i završne godine bečelor studija za "Otvoreni studio"




Poziv za studente master i završne godine bečelor studija za "Otvoreni studio"

Fakultet likovnih umjetnosti - Cetinje
Porto Montenegro - Tivat

OTVORENI STUDIO

Opis projekta:

Fakultet likovnih umjetnosti objavljuje poziv za prijavu za” Otvoreni studio” koji će biti lociran u radnim i izložbenom prostorima za umjetnike u okviru kompleksa Porto Montenegro. 

Fakultet likovnih umjetnosti i Porto Montenegro kroz ovu saradnju žele da afirmišu mlade umjetnike u njihovom umjetničkom i istraživačkom radu. Na taj način će studentski projekti biti bliži i otvoreniji za partnerstvo sa lokalnom zajednicom, širom javnom sferom i privatnim sektorom.

Koliko traje boravak?

Selektovani studenti će boraviti u studiju od 1 Juna do 1 Oktobra 2021.godine. Boravak studenta će biti u trajanju od mjesec dana pojedinačno i svakog mjeseca po 2 studenta će dijeliti studio. (shodno interesovanju mogući su i kraci boravci od 15 dana)

Koje su obaveze studenta?

Studentima će biti predložen određeni vremenski okvir u toku dana tokom kojeg će studio biti otvoren za javnost.

Šta je obezbijeđeno?

Studentima će biti obezbijeđen prevoz, individualni smještaj u Tivtu i jedan obrok dnevno kao i honorar u iznosu od 300 evra neto. U slučaju kraćeg boravka taj honorar će biti proporcijonalno umanjen.

Ko se može prijaviti?

Na konkurs se mogu prijaviti studenti Master i završne godine Bečelor studija svih studijskih programa FLU. Prijava treba da sadrži kratko motivaciono pismo (do 300 riječi) i portfolio radova. Takođe u prijavi je potrebno navesti poželjno trajanje i termin boravka.

Selekciju studenta i raspored boravka izvršiće komisja FLU.

Kako poslati prijavu?

Materijal poslati na emeil: flu@ucg.ac.me do 20. maja, 2021. godine.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.