The Blind Spot of Creation – radionice kratkih audio-vizuelnih i digitalnih formi




The Blind Spot of Creation – radionice kratkih audio-vizuelnih i digitalnih formi

U okviru projekta Voices of Balkans, koji sprovodi CFI - Francuska agencija za razvoj medija, za studente Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja i Fakulteta vizuelnih umjetnosti iz Podgorice biće organizovane trodnevne radionice kratkog filma na Cetinju i u Podgorici. Radionice će se održati 11. i 12. maja na FLU na Cetinju a 13. maja na FVU u Podgorici.

Glavni cilj projekta je podrška razvoju audio-vizuelnih i digitalnih produkcija koje omogućavaju mladim ljudima da predstave i kritički promišljaju svoju stvarnost.

Radionice će voditi francuski umjetnik, reditelj i predavač Jean Cloude Mocik.

Jean Cloude Mocik(1958.) je studirao film i televiziju u Parizu na Pariz VIII Univerzitetu početkom 1980. Od tada je režirao brojne filmove, video zapise i televizijske programe iz oblasti igranog, dokumentarnog, eksperimentalnog filma, video umjetnosti i televizije. Devedesetih je uglavnom režirao dokumentarne filmove za razne privatne i javne francuske televizije, a radio je i u inostranstvu. Od 2006. godine je na čelu odjeljenja za koncepciju, pisanje i režiju INE, Francuskog audiovizuelnog instituta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.