Studenti Fakulteta likovnih umjetnosti na međunarodnom studentskom kampu "TERRA" u Kikindi




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, protekle nedjelje boravili su u Kikindi gdje je u sklopu internacionalnog Centra za likovnu i primenjenu umetnost "TERRA", održan međunarodni studentski kamp.

Pored studenata FLU, na pomenutom studentskom kampu boravili su takođe studenti iz Beograda, Novog Sada, Osijeka i Rijeke. 

Kurseve iz oblasti vajarstva (sa akcentom na skulpturu u terakoti), vodio je nekadašnji profesor sa Fakulteta likovnih umjetnosti - Cetinje prof Slobodan Kojić, koji je ujedno i osnivač Centra za likovnu i primenjenu umetnost "Terra". Osim profresora Kojića, sa studentima su radili istaknuti stvaraoci iz regiona među kojima su: prof Zdravko Joksimović sa Fakulteta likovnih umjetnosti Beograd, prof Aleksandar Živanović i Aleksandar Bunčić sa vajarskog odsijeka Akademije Novi Sad, prof Darija Žmak - Kunić  sa Akademije primenjenih umetnosti u RIjeci i stručni saradnik Adin Rastoder sa Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje.

Studenti koji su ove godine imali priliku da kreiraju skulpture u terakoti sa Fakulteta likovnih umjetnosti su: Milutin Kasom, Jelena Pavićević Marković, Marko Ivanović, Teodora Tošić, Esen Pojatić, Ana Radulović, Teodora Raičević i Vukašin Tanjević.

Izvori:
https://kikindski.rs/medjunarodni-studentski-kamp-terra-nastavna-baza-za-region/

https://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/banat/kikindski-centar-terra-domacin-internacionalnom-kampu_1444248.html

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.