FLUID 2018




FLUID 2018

Šesto izdanje FLUID dizajn foruma održaće se od 22. do 25. aprila u Kotoru i 26. aprila na Cetinju. FLUID je koncipiran kao forum kojeg čine niz predavanja, radionica i izložbi na kojima se okupljaju renomirani dizajneri, umjetnici i profesionalci iz različitih oblasti. Otvaranje FLUID dizajn foruma, nedjelja 22. april 2018, Kino BOKA, Kotor.

Kao i na svim prethodnim izdanjima, Forum ima okvirnu temu koja definiše sadržaj programa usmjeravajući ga ka povezivanju stručnih umjetničkih praksi sa javnim ili ekonomskim interesom lokalne zajednice i/ili privrednih subjekata. Ove godine tema FLUID-a «Kontaminacija/Contamination» opominje na to da je potrebna reakcija na društvene probleme...

Pored programa otvorenih za javnost važan dio FLUID dizajn foruma su studentske radionice. Ove godine realizovaće se četiri radionice na kojima će se okupiti preko 60 studenata iz Crne Gore i iz regiona. Dvije radionice pod nazivom Kontaminacija/Contamination baviće se kritičkim dizajnom, a druge dvije radionice pod nazivom Mustra/Pattern baviće se promotivnim dizajnom usmjernim ka kulturno-istorijskom nasljeđu Boke kotorske.

Organizator FLUID dizajn foruma je Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture, Univerzitet Crne Gore, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Turistička organizacija Kotor, Opština Kotor, Prijestonica Cetinje, Arhitektonski fakultet iz Podgorice i Goethe Institut iz Beograda Ovogodišnji Forum se organizuje u partnerstvu sa NVO FLUX, Kulturnim centrom «Nikola Đurković» i Kino Bokom iz Kotora, Narodnim muzejom Crne Gore, OUJ «Muzeji» iz Kotora, DAA Montenegro i NVO Expedito. Sponzori FLUID-a su: Designbox, Golbi print, Primo dizajn, Montiprex, restoran Pržun iz Kotora i Arhimed, a izvršni producent je MAS Trade.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.