Sedam plenarnih predavača svijeta na CSA konferenciji 2020




Sedam plenarnih predavača svijeta na CSA konferenciji 2020

Image

Sedam plenarnih predavača svjetskog renomea održaće predavanja tokom međunarodne konferencije  Crnogorske sportske akademije(CSA),  koja se održava u Hrvatskoj, od 2. do 5. aprila 2020. godine, u Dubrovniku.

Predsjedavajući konferencije Duško Bjelica kazao je da su plenarni predavači jedan od najvažnijih segmenata privlačenja pažnje naučne javnosti i sve veće zainteresovanosti za konferenciju, za koju se ove godine. sa radovima, prijavilo oko 200 naučnika iz 43 zemlje svijeta.

„Plenarni predavači su profesori i naučni istraživači koji dolaze sa univerziteta u Turskoj, Portugaliji, Luksemburgu, Sloveniji i Hrvatskoj. Eskpertize kojima se bave su vezane za savremene perspektive sporta, fizičke aktivnosti i zdravlja i najaktuelnije tokove i istraživanja iz medicinskih i humanističkih nauka. Među njima su  Selčuk Akpinar, Adilson Markes, Goran Garbilo, Murat Tekin, Hugo Sermento, Gregor Starc i Sandra Hek“, saopštio je predsjedavajući Bjelica.

Među svjetskom naučnom zajednicom CSA konferenciju promoviše i Evropski koledž sportskih nauka (ECSS) koji je najavio kao događaj godine, pored sajta Internacionalne asocijacije učesnika olimpijske akademije IOAPA.

Crnogorska sportska akademija organizuje konferenciju u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i drugim međunarodnim partnerima, kao i pod pokroviteljstvom tradicionalnih i novih partnera.

Svi prihvaćeni i prezentirani abstrakti (usmeni ili u prezentaciji) biće objavljeni u crnogorskom časopisu o sportskoj nauci i medicini Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine, koji izdaje CSA i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje na Univerzitetu Crne Gore.

Ovaj časopis je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

Više informacija o plenarnim predavačima dostupno je na linku: http://csakademija.me/conference/invited-speakers.html

Povezane vijesti: 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/60993-csa-konferencija-2020-postavlja-nove-rekorde-interesovanja-svjetske-naucne-zajednice

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/56574-najprestizniji-naucni-skup-iz-sportskih-nauka-u-dubrovniku-od-2-do-5-aprila-2020-godine

Medijske objave: 

https://hercegovina.in/sedam-plenarnih-predavaca-svijeta-na-csa-konferenciji-2020-godine/ 

https://portalanalitika.me/clanak/356833/sedam-plenarnih-predavaca-svijeta-na-csa-konferenciji-2020

https://www.mladiniksica.me/sedam-plenarnih-predavaca-svijeta-na-csa-konferenciji-2020/amp

Image

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.