Profesori Univerziteta Crne Gore testirali pionirsku i juniorsku košarkašku reprezentaciju Crne Gore u Kolašinu




FOTO GALERIJA 1

FOTO GALERIJA 2

Antropometrijska mjerenja selekcija Košarkaškog saveza Crne Gore nastavljena su juče u Kolašinu.

Nastavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore doc. dr Danilo Bojanić i doc. dr Milovan Ljubojević realizovali su mjerenja i testiranja muške pionirske i juniorske reprezentacije.

U sklopu mjerenja dobijeni su podaci o visini tijela, procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametrima metabolizma članova ove dvije selekcije. Osim toga, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Mjerenjima su prisustvovali članovi stručnog štaba pionirske reprezentacije: selektor Bojan Bakić, pomoćnik Vladimir Vuković i fizioterapeut Stefan Lutovac. Selektor Bakić je istakao značaj morfoloških mjerenja u ovom uzrastu, jer su oni dobar prediktivni faktor u razvoju sportista.

Takođe, mjerenjima su prisustvovali i selektor seniorske reprezentacije Boško Radović, tim menadžer reprezentacije Nikola Peković i selektor mlade reprezentacije Dušan Dubljević, kao i Đuro Ostojić, koordinator mlađih kategorija u košarkaškom klubu Budućnost.

Selektor juniorske reprezentacije Boško Radović je istakao kontinuiranu saradnju sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje u vidu testiranja i mjerenja svih selekcija saveza, i naglasio da su morfološke karakteristike jedan od presudnih faktora u postizanju vrhunskih rezultata u savremenoj košarci.

Na okupljanju u Kolašinu prisutno je 18 košarkaša pionirskog uzrasta, rođenih 2007/8 godine, kao i 18 juniora, rođenih 2003/4, koji će u narednih desetak dana trenirati pod nadzorom stručnih štabova, a sve u cilju bolje selekcije i priprema za međunarodna takmičenja koja ih očekuju naredne godine.


Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/sprovedena-antropometrijska-mjerenja-pionirske-i-juniorske-kosarkaske-reprezentaciju

https://www.mladiniksica.me/pionirska-i-juniorska-kosarkaska-reprezentacija-testirana-u-kolasinu/

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.