Studenti Pravnog fakulteta učestvovali na prestižnom Willem C. Vis Moot takmičenju 




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore učestvovali su na 29.  internacionalnom takmičenju pod imenom Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot  iz oblasti privredne arbitraže, koje je održano u Beču od 8. do 15. aprila 2022. godine, nakon dvije godine online takmičenja usljed ograničenja izazvanih epidemijom Covid19. Čestitamo studentima Mileni Bakić, Božu Čoviću, Jovani Popović, Sari Pejović i Vladimiru Kneževiću, koji su predanim radom pokazali izuzetne pravničke vještine i cjelokupan slučaj pripremali na engleskom jeziku.

Nakon priprema u trajanju od sedam mjeseci, kada su studenti pisali tužbu u ime tužioca, a zatim i u ime tužene strane, u usmenoj fazi takmičenja su dobili priliku da predstave svoje argumente pred desetinama tročlanih arbitražnih vijeća, a tokom online pripremnih susreta koji su održani u Štokholmu (DLA Piper Global Vis Pre-Moot), Rimu (AIA-CAM Pre-Moot), Zenici (Zenica Pre-Moot), ali i onih koji su održani uživo, poput prvog Reginalnog Podgorica Pre-Moota organizovanog od strane Pravnog fakulteta UCG i Vis Moot Montenegro tima, ali i Belgrade Opet Pre-Moot susreta. Studenti su učestvovali i u velikom broju nezvaničnih pripremnih rundi koje su organizovane online putem sa velikim brojem timova iz cijelog svijeta.

Pravni fakultet UCG je ove godine osmi put zaredom učestvovao na Willem C. Vis Moot takmičenju, jednom od najprestižnijih takmičenja iz oblasti prava, koje okuplja timove iz preko 400 univerziteta širom svijeta. Pripreme studenata su vodili treneri Nikolina Tomović, Stefan Mitrović, Vasilije Grgurević, Nikola Marku i Ognjen Ćipović, a učešće studenata na takmičenju i organizaciju prvog Podgorica Pre-Moota pomogli su i brojni sponzori.

Naročitu zahvalnost u prepoznavanju vrijednosti takmičenja Willem C. Vis Moot za mlade pravnike i njihovo dalje usavršavanje dugujemo advokatskim kancelarijama Jovović, Mugoša & Vuković, Harrisons, Schoenherr Attorneys at Law, Vukmirović Mišić Law Firm, Karanović Partners, kao i ERSTE banci Crne Gore, Centralnoj banci Crne Gore, Notarskoj komori Crne Gore, Komori javnih izvršitelja Crne Gore, Glavnom gradu Podgorica i Njemačkom udruženju za međunarodnu saradnju - GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.