Upoznajte ovogodišnji Vis Moot tim Pravnog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Upoznajte članove ovogodišnjeg Vis Moot tima Pravnog fakulteta, koji će predstavljati Univerzitet Crne Gore na jubilarnom 30. Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot – prestižnom međunarodnom takmičenju iz oblasti privredne arbitraže, koje će se održati u Beču, u aprilu 2023. godine.

Božo Knežević rođen je 24.07.2001. u Bijelom Polju. Pohađao je Gimnaziju Niko Rolović u Baru, gdje je maturirao sa diplomom Luča. Nakon srednje škole upisao je Pravni Fakultet na Univerzitetu Crne Gore, gdje se trenutno nalazi na svojoj završnoj godini osnovnih studija. Tokom srednje škole i fakulteta učestvovao je u mnogim projektima i kursevima. Njegov akademski uspjeh nagrađen je stipendijom grada Bara za najbolje studente  tokom studijske 2020/21. godine. Ove godine je odlučio da se oproba na 30. Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot u nadi da će steći vrijedna znanja koja će mu pomoći u daljoj karijeri. Veliki je ljubitelj sporta, prije svega fudbala, a u slobodno vrijeme voli i da uživa u filmovima. Tečno govori engleski jezik, a posjeduje i solidno znanje italijanskog, koje želi da unaprijedi.

Milica Radulović, rođena je 22. marta 2001. godine u Podgorici. Završila je Gimnaziju Slobodan Škerović" u Podgorici sa diplomom Luča. Nakon završene srednje škole, upisala je Pravni fakultet  Univerzitet Crna Gora, gdje se trenutno nalazi na završnoj godini osnovnih studija pravnih nauka. Tokom srednje škole i fakulteta učestvovala je u međunarodnim projektima u Švajcarskoj i Italiji, kao i obukama u organizaciji Savjeta Evrope. Kao srednjoškolka je bila Zlatni savjetnik Ombudsmana CG, finalista državnog takmičenja iz sociologije, a sada je Ombudsman organizacije MENSA Crne Gore. Ove godine je odlučila da učestvuje na 30. Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot u nadi da će steći nova znanja i vještine. Slobodno vrijeme provodi sa prijateljima. Tečno govori engleski i posjeduje značajno znanje italijanskog jezika.

Nina Gošović je rođena 17. januara 2001. godine u Podgorici. Pohađala je Gimnaziju ,, Slobodan Škerović“ i dobitnica je diplome ,, Luča“. Trenutno je na završnoj godini osnovnih studija pravnih nauka. Posebno je zanimaju korporativno i poslovno pravo. Tokom školovanja je učestvovala u mnogobrojnim projektima i kursevima. Dug niz godina je bila volonter Crvenog krsta i organizacije „Njihov osmijeh“. Kao dugogodišnja članica odbojkaškog tima, zna da funkcioniše u timu i da radi pod pritiskom. Ove godine je odlučila da se prijavi za 30. Williem C. Vis International Commercial Arbitration Moot kako bi stekla dodatno iskustvo i svojim kvalitetima doprinijela timu. Tečno govori engleski i posjeduje značajno znanje njemačkog jezika. Najviše uživa u vremenu koje provodi sa prijateljima.

Anja Koprivica je 23-godišnja studentkinja Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Osnovnu školu, gimnaziju i muzičku školu završila je u Nikšiću, sa odličnim uspjehom. Od srednje škole iza sebe ima mnoga takmičenja, kako u muzičkoj sferi, tako i u društvenim naukama. Kao student prava, Anja je učestvovala na brojnim seminarima i vannastavnim aktivnostima. Prepoznala je ambiciju prema međunarodnom pravu još od svojih ranih studentskih dana i od tada radi na njenom ostvarenju u karijeri. Ističe da je motivisani student prava sa snažnom ambicijom da stekne iskustvo i znanje u oblasti korporativnog i privrednog prava na nacionalnom i međunarodnom nivou. Kada je u pitanju njeno međunarodno iskustvo, stekla je dragocjeno iskustvo tokom razmjene u Strazburu, u Francuskoj, kroz Erasmus program. To joj je pomoglo da usavrši engleski i francuski jezik tokom predavanja i prakse u Sudu pravde. Anja ističe da je ovo jedinstveno iskustvo bilo prelomni trenutak za njenu karijeru i ambiciju. Stoga je tokom razmjene iskoristila ovu priliku da izrazi svoja razmišljanja i stavove pred istaknutom publikom i bolje upozna pravo EU. Pored toga, pohađala je brojne seminare o ljudskim pravima i aspektima EU. Svira  violinu i klavir već 16 godina i još uvijek se aktivno bavi muzikom. Više godina je bila volonter Crvenog krsta, a tokom svoje službe osvojila je brojne nagrade na takmičenjima prve pomoći, vođstvu i svijesti o socijalnoj zaštiti. Njene liderske sposobnosti potiču iz sporta, jer se Anja aktivno bavila odbojkom više od deset godina. Pored maternjeg jezika, tečno govori engleski i služi se francuskim, dok ima osnovno znanje španskog jezika. U slobodno vrijeme, njeni hobiji su čitanje, sviranje violine i treniranje.

 

Vis Moot tim Pravnog fakulteta će ove godine deveti put zaredom učestvovati na Willem C. Vis Moot takmičenju u Beču, a uzeće učešća i u brojnim pripremnim takmičenjima koja se održavaju širom svijeta (Rim, Prag, Zenica, Beograd, itd). Pripreme tima organizuju i vode Nikolina Tomović, saradnica u nastavi na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore, Ognjen Ćipović, advokat i Mina Radonjić, compliance menadžerka u investicionom društvu NOZAX AD.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.