Poziv za učešće na online kursevima u okviru programa Savjeta Evrope HELP




Poziv za učešće na online kursevima u okviru programa Savjeta Evrope HELP

 

 

Evropski program edukacije o ljudskim pravima za pravnike (HELP) razvio je e-learning platformu za programe obuka u domenu ljudskih prava, metodologiji i ključnim konceptima Evropske konvencije o ljudskim pravima sa fokusom na različita polja aktivnosti Savjeta Evrope.

HELP online platforma je dostupna na sledećem linku - http://help.elearning.ext.coe.int/ gdje registrovani korisnici stiču mogućnost da potpuno besplatno pohađaju veliki broj kurseva na engleskom jeziku, kao i drugim jezicima zemalja Savjeta Evrope. Po uspješnom okončanju obuke (odslušanog kursa), polaznici kursa mogu odštampati „Potvrdu o završenoj obuci“, te na taj način obogatiti svoju radnu biografiju. Pored online kurseva, korisnicima su na raspolaganju i drugi materijali za samostalno učenje na daljinu, poput priručnika, prezentacija i studija slučajeva koji su na raspolaganju svim korisnicima koji otvore sopstveni nalog na platformi. Kroz set visokokvalitetnih i prilagođenih sadržaja, HELP programi omogućavaju kontinuiran uvid u razvoj standarda i sudske prakse Evropskog suda za ljudska prava.

Imajući u vidu aktuelnost pitanja koja su obrađivana u okviru HELP kurseva, Pravni fakultet ohrabruje svoje studente da se prijave i putem HELP online platforme prošire svoja znanja u domenu: ključnih koncepata EKLJP; prakse i izvršenja presuda ESLJP; Antidiskriminacije; Alternativnih mjera pritvora; Bioetike; Borbe protiv trgovine ljudima, Prava na zaštitu podataka i privatnosti; Borbe protiv rasizma, ksenofobije, homofobije i transfobije; Proceduralnih mjera zaštite u krivičnom postupku i prava žrtava; Radnog prava; Porodičnog prava; Slobode izražavanja; Govora mržnje; Međunarodne saradnje u krivičnim stvarima i niza drugih tema od značaja za obrazovanje sadašnjih i budućih pravnika.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.