Na Fakultetu likovnih umjetnosti: U januarskom ispitnom roku krunisani rezultati rada tokom semestra




Na Fakultetu likovnih umjetnosti: U januarskom ispitnom roku krunisani rezultati rada tokom semestra

Na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore ispiti u januarskom roku se obavljaju ustaljenom dinamikom, s obzirom na mali broj studenata, kao i specifičnost praktične nastave i studentskih zadataka.

Prodekan za nastavu na ovom fakultetu doc. dr Zdravko Delibašić kazao je da ispitne obaveze studenata podrazumijevaju procesan rad tokom semestra.

„Studenti tImageokom nastavnog procesa kreiraju dio ispitnih zadataka koji se na završnom ispitu sagledavaju i ocjenjuju. Zahvaljujući takvom načinu rada, završni ispiti su djelimično olakšani u smislu trajanja i zadržavanja na fakultetu. Naravno, poboljšani prostorni i tehnički uslovi na Fakultetu likovnih umjetnosti, olakšavaju ujedno i ubrzavaju efikasnije sprovođenja ispita“, kazao je Delibašić. 

Ispiti se održavaju induvidualno ili u manjim grupama, uz strogo poštovanje mjera zaštite od aktuelne pandemije, koje preporučuju nadležne institucije.  

Studentima je omogućeno da polažu ispite i u takozvanom „korona“ ispitnom roku, od 1. do 5.  marta, uz rješenje o samoizolaciji ili pozitivan rezultat testa. Uprava Fakulteta i nastavno osoblje fakulteteta, uložiće dodatne napore da se i tim studentima omogući nesmetano polaganje ispita.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.