Spekulativni dizajn: AUTOMATIZACIJA




Spekulativni dizajn: AUTOMATIZACIJA

Student Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore Pavle Vujačić učesnik je u radionici spekulative dizajnerske prakse Interakcije 2017, koja se od 16 do 21. oktobra 2017. održava na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Ovogodišnja radionica spekulativne dizajnerske prakse Interakcije 2017  bavi se jednom od najviše spominjanih globalnih tema — automatizacijom. Radionicu će voditi Tommaso Tregnaghi, istraživač u području dizajna i umjetnosti iz italijanske multidisciplinarne laboratorije / mreže Nefula, uz asistenciju Olega Šurana, sa Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija, Umjetničke akademije u Splitu.

Koordinator radionice, profesor Ivica Mitrović, vrlo čest gost predavač na FLU i FLUID dizajn forumu, održaće predavanje o “Mediteranskom spekulativnom pristupu”, tj. kako promišljati drugačije o budućnosti u “stvarnom svijetu”. Posebna gošća radionice je Georgina Voss, antropološkinja tehnologije i inovacija, umjetnica i spisateljica (objavljuje u The Atlanticu, The Guardianu i HOLO Magazinu).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.