Predavači Muzičke akademije UCG na međunarodnoj konferenciji CALT u Osijeku




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku je od 24 do 25.03.2023. godine održana  Prva međunarodna konferenciji CALT - Kreativni pristupi učenju i podučavanju (First international conference CALT: Creative Approaches to Learning and Teaching). Na konferenciji je učestvovao veliki broj naučnika i stručnjaka iz 17 zemalja. Među njima su bili i predavači Muzičke akademije UCG.

Prof. dr Jelena Martinović-Bogojević, član Naučnog odbora konferencije, je izložila rad pod naslovom Akcijsko istraživanje kao način da stimulišemo i razumijemo muzičku kreativnost u učionici  (Action research as a way to stimulate and understand musical creativity in the classroom).

Dr Vedrana Marković, docent, je izložila rad pod naslovom Muzičke dramatizacije Vide Matjan kao put razvoja muzičke mašte i kreativnosti učenika (Vida Matjan’s musical dramatizations as a way to develop students musical imagination and creativity) koji je nastao u saradnji sa mr Andreom Ćoso- Pamer i Denisom Ćorović, studentkinjom druge godine master studija na smjeru Opšta muzička pedagogija.

Mr Ana Perunović-Ražnatović, stručni saradnik u nastavi, je izložila rad pod naslovom  Kreativni pristup u osmišljavanju sadržaja savremenog udžbenika za srednju muzičku školu (Creative approach in designing the content of a modern textbook for secondary music schools).  

U okviru konferencije održan je i Studentski forum. Zapaženo izlaganje pod naslovom Primjeri atonalne muzike u nastavi Solfeđa (Application of atonal music examples in solfeggio teaching – interval processing) imala je Jovana Miljenović, studentkinja druge godine master studija na smjeru Opšta muzička pedagogija Muzičke akademije sa Cetinja.

   



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.