Gostovanje dr hab. Gabriele Karin Konkol na Muzičkoj akademiji u okviru ERASMUS + programa




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Muzičkoj akademiji je u okviru programa ERASMUS+, u periodu od 4. do 8. aprila gostovala dr hab. Gabriela Karin Konkol sa Muzičke akademije Stanisław Moniuszko u Gdanjsku. Ona je održala seriju predavanja i radionica iz područja muzičke pedagogije u kojima je prikazala kreativne pristupe u muzičkom podučavanju kroz upotrebu pokreta, Orfovog instrumentarija i likovnog izražavanja muzičkog doživljaja prilikom slušanja odabranih muzičkih djela. Cilj predavanja i radionica je primjena ovih metoda u budućoj nastavnoj praksi studenata.

Dr hab. Gabriela Karin Konkol autorka je oko 40 publikovanih radova i poglavlja u knjigama iz oblasti muzičke pedagogije i monografije European Integration – Bologna Process. Implications for Music Education. Predavanja i radionice je održala na muzičkim akademijama širom Evrope. Nacionalna je koordinatorka za Poljsku u Evropskoj asocijaciji za muziku u školama (EAS), članica je svjetske organizacije muzičkih pedagoga ISME i članica žirija Međunarodne muzičke olimpijade. Članica je uređivačkih odbora međunarodnih časopisa i naučnih odbora međunarodnih konferencija.

Dr hab. Gabriela Karin Konkol je članica Naučnog odbora Međunarodnog simpozijuma iz oblasti muzičke pedagogije (SIMPED) koji organizuje Muzička akademija na Cetinju  i recenzentinja Zbornika radova s prvog izdanja SIMPED-a (2018).

Ovo je prvo gostovanje profesora s Muzičke akademije u Gdanjsku s kojom je Muzička akademija na Cetinju ostvarila saradnju.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.