Studentkinje flaute Muzičke akademije UCG osvojile četiri značajne nagrade na Međunarodnom takmičenju u Srbiji




Studentkinje flaute Muzičke akademije UCG osvojile četiri značajne nagrade na Međunarodnom takmičenju u Srbiji

Tri mlade crnogorske flautiskinje, studentkinje Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore iz klase flaute redovnog profesora mr Marije Đurđević, osvojile su četiri značajne nagrade na 28. Međunarodnom takmičenju “Petar Konjović” u Beogradu.

U najvišoj kategoriji za flautu, ovog prestižnog takmičenja, Žunja Lipanović osvojila je prvu nagradu, a druge, II/1  osvojila je Marija Sinđić i II/2  Marija Milić. U ovoj kategoriji studentkinje Muzičke akademije bile su bolje od svojih kolega sa muzičkih akademija u Srbiji.

Pobjednica Žunja Lipanović je svojim briljantnim nastupom postavila standarde sviranja u ovoj kategoriji za buduće generacije mladih flautista nastupajući potpuno solističkim programom.

Marija Milić osvojila je, pored nagrade u kategoriji, specijalnu nagradu žirija za izvođenje djela “Satirova svirala” kompozitora i profesora Petra Konjovića po kome takmičenje nosi ime.

Nakon osvojenih nagrada ove mlade flautiskinje, zajedno sa koleginicama sa klase, nastavljaju proljetnu turneju nastupa klase flaute po regionu. Sinoć su nastupile u Skoplju na Fakultetu za muzičku umetnost, a na programu je bio solistički repertoar.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.