Trijumf studenata MA u kategoriji limenih duvačkih instrumenata




Trijumf studenata MA u kategoriji limenih duvačkih instrumenata

Studenti Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore, Vuk Kuč i Martina Kovačević osvojili su prva mjesta u kategoriji za trubu, odnosno trombon na renomiranom Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ u Beogradu.

Ovo izvanredno postignuće ne samo da slavi njihove pojedinačne trijumfe, već takođe označava značajan proboj za duvački studijski program naše Akademije na međunarodnoj sceni.

Ujedno, uspjeh naših studenata označava prelomni trenutak na studijskom programu duvačkih instrumenata Muzičke akademije. Po prvi put u našoj istoriji, proizveli smo međunarodne šampione u kategoriji limenih duvača, učvršćujući našu posvećenost njegovanju izuzetnih talenata i pomeranju granica muzičkih dostignuća. Ovo dostignuće ne samo da poboljšava reputaciju naše Akademije, već i inspiriše buduće generacije limenih muzičara da teže ka izvrsnosti.

Posvećenost i upornost koju su pokazali prof. Benčić i prof. Mijajlović predstavljaju primjer nagrada koje čekaju one koji s nepokolebljivom odlučnošću slijede svoje vizije. Njihovo putovanje, od nebrojenih sati poduke do trijumfa na velikoj sceni njihovih studenata, obuhvata suštinu muzičkog iskustva i služi kao dokaz neprocjenjive uloge muzike u oblikovanju života.

Vuk Kuč iz klase trube prof. Nikole Mijajlovića, posvećen i nadaren trubač, pokazao je izuzetnu umjetničku i tehničku snagu tokom cijelog takmičenja. Njegove duhovne interpretacije i virtuozne izvedbe ostavile su očarane sudije i publiku. Vukovo majstorstvo njegovog instrumenta, zajedno sa njegovom dubokom muzikalnošću, učinili su da osvoji željenu prvu nagradu u kategoriji trube. Ova značajna pobeda ne samo da odražava Vukov individualni talenat, već i simbolizuje posvećenost i vođstvo njegovog izuzetnog učitelja i mentora.

Martina Kovačević iz klase trombona prof. Aleksandra Benčića je u još jednom značajnom trijumfu pokazala svoj izuzetan talenat i tehniku na trombonu. Martinina izrazita muzikalnost, u kombinaciji sa njenom nepokolebljivom posvećenošću izvrsnosti, privukla je pažnju pronicljivog žirija takmičenja. Njeni zadivljujući nastupi odjeknuli su kod publike, donijevši joj najviše priznanje u kategoriji trombona. Martinino izvanredno postignuće svjedoči o njenoj nepokolebljivoj odlučnosti i nepokolebljivoj podršci njenog profesora i mentora.

Dok slavimo uspeh naših studenata, ovim izuzetnim mladim muzičarima upućujemo iskrene čestitke i zahvaljujemo njihovim učiteljima, mentorima i porodicama koji su njegovali njihov talenat i podržavali njihove muzičke težnje. Njihovo postignuće jača našu posvećenost negovanju živopisnog i inspirativnog okruženja koje pokreće naše studente da dostignu vrhunac muzičke izvrsnosti.

S nestrpljenjem iščekujemo buduće uspjehe svih naših studenata i slavimo sve ovogodišnje nagrade koje su došle iz klasa klavira, harmonike, gitare, flaute, trube, trombona,kamerne muzike i korepeticije.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.