Seminar profesorice flaute na Fakultetu umjetnosti u Nišu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Fakultet umjetnosti univerziteta u Nišu ugostio je prodekana za umjetnost Muzičke akademije sa Cetinja, redovnog profesora flaute mr Mariju Đurđević Ilić. U Carskom gradu, nekadašnjem Naissusu, gošća iz Crne Gore najsrdačnije je primljena od strane dekana, profesorice Milene Injac. U konstruktivnom razgovoru razmijenjena su pozitivna iskustva, bilo je riječi o nastavku uspješne saradnje profesora i razmjene znanja na majstorskim radionicama, učešću u žirijima, kao i gostovanju studenata niškog fakulteta u Crnoj Gori.

Ovo je bila uzvratna posjeta i nastavak uspješne saradnje pre svega klasa flauta. Nedavno je profesorica Fakulteta umjetnosti iz Niša, vanr. prof. dr. Jelena Jakovljević učestovala u radu žirija 48. muzičkog festivala mladih, održanog na našem fakultetu, a našim studentima flaute, Muzičke akademije sa Cetinja je održala majstorsku radionicu.

Profesorica Đurđević je tokom gostovanja na Fakultetu umjetnosti u Nišu, studentima odsjeka flaute ovog fakulteta održala dvodnevni seminar. Seminaru su prisustvovali studenti iz klase Fakulteta umjetnosti, profesorice Jelene Jakovljević kao i profesorice Anđele Danković.

Na seminaru su obrađeni noviji, moderniji načini proizvodnje tona, pravilnog držanja u cilju opuštenog stava pri izvođenju, kontrola vazduha i ambažure, koncertnog nastupa...

Ovakve majstorske radionice na najbolji način demonstriraju značaj gostovanja profesora sa drugih univerziteta, čime se stimuliše inovativna praksa učenja i podučavanja. Od toga imaju benefite i studenti ali i profesori.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.