IV Kontrabas susreti




<span class="CyrLatIgnore">IV</span> Kontrabas susreti

Projekat IV Kontrabas susreti -  IV Double bass encounters, u čijoj organizaciji je učestvovao kontrabasista  Veljko Belević, stručni saradnik na Muzičkoj akademiji, realizovan je u periodu od 29.08. do 01.09.2023. godine u Kotoru kroz formu predavanja, masterklasova i završnog koncerta učenika, studenata i profesora – mentora.

U okviru programa održano je predavanje na temu ,,Domenico Dragonetti – Italijanska škola kontrabasa”, masterklas su držali, jedan od danas vodećih svjetskih umjetnika i virtuoza Roman Patkolo (Švajcarska), solo kontrabasista Beogradske filharmonije Ljubinko Lazić (Srbija) i Veljko Belević, a na završnom koncertu koji je realizovan u četvrtak 31. avgusta u  sali Crkve Sv. Duha izvedena su djela Botesinija, Mišeka, Hauta, Golemovića i Gačevića, uz klavirsku saradnju višeg stručnog saradnika na Muzičkoj akademiji mr Vide Belević.
Ideja projekta je da upozna crnogorsku publiku sa dostignućima izvođaštva na kontrabasu, a istovremeno da pruži mogućnost svim učenicima i studentima dodatno znanje, iskustvo i informacije o mogućnostima primjene stečenog znanja u praksi. Ovaj projekat, takođe, ima za cilj i podizanje nivoa kvaliteta znanja, regionalne komunikacije i saradnje  sa umjetnicima iz okruženja, unapredjenje solističkog izvodjaštva, unapredjenje kamernog muziciranja i upoznavanje sa najnovijim tokovima u pogledu koncertne prakse.

 

Projekat je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i medija Crne Gore i Muzičke škole „Vida Matjan“ – Kotor.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.